Ситуація на Луганщині

20:30
Ситуація на Луганщині

Під контролем України залишилося 10% території Луганської області. Про це повідомив голова Луганської ВЦА Сергій Гайдай.

Це околиці Рубіжного, Лисичанськ, Сєверодонецьк (+села та містечка громади), Гірська громада та територія вздовж дороги «Лисичанськ-Бахмут» до кордону з Донецькою областю.

Окупанти продовжують знищувати інфраструктуру.

На сьогодні, за словами очільника області, вдалося частково відновили мобільний зв'язок, газу вистачить на два місяці, у Лисичанську подекуди є світло

«Газом в нас забезпечені п’ять населених пунктів. Три – повністю, ще два – частково. Це 21 375 абонентів. Втім, є серйозні пошкодження на магістральних газогонах та розподільчих станціях в Донецькій області. Деякі з них перекриті. Газу, який залишається в трубах та сховищах, вистачить жителям нашого регіону у поточних безпекових умовах десь на два місяці, – зауважив Сергій Гайдай. – Частково поновили мобільний зв'язок, якого не було більше тижня. У Лисичанську подекуди є світло. Централізоване водопостачання відсутнє по всій області. Рятувальниками учора розвезено 40 тонн води для потреби населення».

Загиблі та поранені в Сєвєродонецьку, тримаємо фронт поблизу Борівського та Тошківки.

Чоловік і жінка загинули на місці. Росіяни обстріляли будинок у старих районах міста приблизно о 16:00. Ще одного чоловіка госпіталізовано. Дев’ять осіб отримали поранення позавчора після артилерійської атаки ворога по лікарні в Сєвєродонецьку.

До дитячої лікарні у Дніпрі госпіталізовано 15-річного жителя Лисичанська, який отримав травми під час обстрілу міста російською армією.

Поблизу Борівського окупанти отримали жорстку відсіч і відступили. Атакували також в напрямку Тошківки. Там знову багато руйнувань житлового фонду. Зокрема, це села Попаснянської громади. В Комишувасі, Катеринівці, Новозванівці та Троїцькому пошкоджено 20 будинків. У містах Гірське та Золоте, а також у самій Тошківці – загалом 11, з яких три багатоповерхівки.

На Луганщини продовжує роботу поліція. За час війни на Луганщині загинули 10 співробітників поліції, ще 20 зараз перебувають у лікарнях. Троє знову приступили до виконання своїх обов'язків після того, як лікарі змогли поставити їх на ноги. Поліція, окрім виконання прямих обов'язків, допомагає людям з евакуацією та гуманітарною допомогою.

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...