Байдуже ставлення батька, свідоме ухилення від участі у вихованні та матеріальному забезпеченні дитини, породжують у матерів, а іноді і у самої дитини, бажання змінити прізвище своїй дитині

19:10
Байдуже ставлення батька, свідоме ухилення від участі у вихованні та матеріальному забезпеченні дитини, породжують у матерів, а іноді і у самої дитини, бажання змінити прізвище своїй дитині

До Обсерваторії прав жінок, яку створено Громадською організацією «Спілка захисту громадянських свобод» пані Оксану привело бажання заміни прізвища.

 Обсерваторія діє в межах грантового проєкту «Посилення правових можливостей жінок місцевих громад Черкаської області» за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Справедливість для всіх».

Під час виїзної консультації в м. Мошни, що на Черкащині. Жінка, розповіла представникам ГО «Спілка захисту громадянських свобод», що коли сину Олегу виповнилося півтора року чоловік подав на розлучення і більше ніколи не цікавився життям сина. Тож шістнадцятирічний юнак забажав змінити своє прізвище на прізвище вітчима який його виховав і звернувся за порадою до матері.

Юристом Обсерваторії було роз’яснено пані Оксані порядок зміни прізвища, повідомлено, які документи необхідно подати її сину до відділу державної реєстрації актів цивільного стану, а саме: паспорт з додатком до нього, свідоцтво про народження, фотокартку, квитанцію про сплату державного мита, письмове зобов’язання,

визначене п. 4 Порядку.Юрист також назвав о суму та реквізити для сплати державного мита, який сплачується за реєстрацію зміни прізвища, імені та по батькові ( в п. 5 ст. 3 Закону України «Про державне мито»).

Завдяки кваліфікованій консультації, наданої юристом обсерваторії син пані Оксани у серпні 2023 року подав необхідний пакет документів до Черкаського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Черкаському районі Черкаської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) для зміни прізвища. І вже зовсім скоро Олег буде іменуватися прізвищем людини, яка хоч і не є кровною ріднею для нього, але за стільки років стала дуже близькою та забезпечила виховання юнака в любові.

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...