Мешканці Волновахи на зустрічах з поліцією розробляли план спільних дій для покращення безпеки міста

18:35
Мешканці Волновахи на зустрічах з поліцією розробляли план спільних дій для покращення безпеки міста

04, 06 та 11 листопада у Волновасі за ініціативою ГО Правозахисний центр "Ліга жінок - виборців" в рамках роботи за проектом Сусідська варта: налагодження співпраці поліції та громадян відбулись зустрічі - діалоги “Громадяни та поліція – захищаємо громади разом!” 

Зустріч 04 листопада була присвячена темі кібербезпеки. Представники поліції розповіли про поняття кібербезпеки та ознайомили громадян з нормами Закону «Про основні засади забезпечення кібербезпеки України» та положеннями Стратегії кібербезпеки України. Присутні також задавали питання за означеною темою, на які відповідали поліцейські. В свою чергу, представники поліції розповіли про випадки з практики, що стосувались порушень кібербезпеки та надали рекомендації, як слід вчиняти в тих чи інших випадках, щоб не потрапити в небезпечну ситуацію і не надати зловмисникам можливість отримати конфіденційну чи то персональну інформацію.

06 листопада представники поліції надавали громадянам консультації щодо порядку та правил звернення до поліції, зокрема, через інтернет.

Поліцейські надали інформацію та продемонстрували інтернет-ресурси для здійснення звернень, а також запропонували бажаючим спробувати зробити це самостійно та запитували про можливий досвід звернень, проаналізувавши таким чином, якими ресурсами більш зручно користуватись громадянам. Зі свого боку присутні мешканці ставили питання щодо особливостей подання звернень в тих чи інших випадках, а також стосовно строків розгляду, порядку прийняття рішень тощо.

11 листопада під час зустрічі поліцейські пояснювали громадянам як протидіяти домашньому насильству. Серед іншого, увага була приділена таким питанням, як: що діяти під час проявів домашнього насильства, які існують законодавчо визначені важелі впливу та які міри можуть бути застосовані поліцією до кривдника, як захиститися і куди звернутись у випадках проявів домашнього насильства, де можна отримати правову та психологічну допомогу і тимчасове житло.

Під час кожної зустрічі представники поліції звітували перед громадянами щодо проведеної роботи з розкриття та попередження злочинів та правопорушень, кількості опрацьованих звернень, проведених заходів безпеки, планів діяльності та іншого. Громадяни висловлювали свої зауваження та обговорювали турбуючи їх проблеми правопорядку в громадах.

Були також встановлені певні домовленості щодо розробки та проведення спільних заходів та програм, направлених на вирішення проблем безпеки в громаді.

«Вважаємо, що для забезпечення правопорядку, попередження злочинності та розвитку безпечного середовища в м. Волноваха мають бути сформовані сталі зв’язки в громадах між поліцією та мешканцями. Коли ми розробляли свій проект, саме досягнення такої мети було нами покладено за основу», - розповідає голова організації Дарина Левчук.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО). Програму підтримують одинадцять міжнародних партнерів. Європейський Союз, Європейський інвестиційний банк, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Швеції, Швейцарії та Японії.

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...