Активісти Сіверська й Соледару навчались механізмам участі в управлінні громадою

19:05
Активісти Сіверська й Соледару навчались механізмам участі в управлінні громадою

Активістами ГО «Агенція демократичного розвитку Донбасу»за проектом «Впровадження інструментів громадського моніторингу діяльності місцевих владних інституцій та електронного урядування задля підзвітності влади в громадах», запроваджено серію навчальних тренінгів - майстерень належного врядування«Зміни місто» для мешканців громад Очеретинської селищної ради, Сіверської міської ради, Соледарської міської ради та міста Торецьк.

3 – 5 грудня тренінги відбулись в Сіверську й Соледарі та зібрали представників місцевих ініціативних груп та активних мешканців, серед яких були присутні ВПО, ветерани АТО, люди з обмеженими можливостями.

Учасниками вивчались матеріали за такими ключовими темами як:

1) Основи моніторингу та контролю використання комунальної власності та публічних фінансів,

2) Механізми громадянської участі та діалог з владою,

3) Аналіз проблем та ключових потреб в громаді,

4) Розробка нормативно-правових актів,

5) Громадський моніторинг рішень органів влади на місцевому рівні, які направлені на вирішення місцевих проблем.

Крім того, учасників було ознайомлено з результатами проведеного дослідження визначених рад стосовно стану громадської участі у роботі місцевої влади. За результатами дослідження було зроблено висновок про те, що електронні консультації з громадськістю - це один з інструментів місцевої демократії, який дозволяє залучати громадян до вирішення проблем міста та підвищує фаховість рішень місцевої влади. Саме тому, під час тренінгів особливу увагу також було приділено питанню важливості поширення електронного сервісу «Зміни місто» серед місцевих мешканців для вирішення проблем громади.

Також учасники тренінгу ознайомились з можливостями сайту «Зміни своє місто» www.zminy-misto.com на якому створено відкриту Інтернет – платформу, що являє собою ефективний інструмент взаємодії мешканців міста з представниками органів влади. Завдяки ресурсу користувачі можуть відзначати та описувати конкретну проблему їхніх громад, після чого повідомлення спрямовується до відповідного управління міської ради.

“Під час проведення дослідження, від мешканців селищ ми отримали інформацію та склали картину проблематики щодо практик громадської участі в прийнятті рішень, які використовуються у досліджуваних громадах, - зазначає Сергій Коваленко, керівник організації, - таким чином ми розробили тематику тренінгових занять за відповідними напрямками, які дозволять мешканцям брати участь в управлінні, вносити пропозиції та впливати на рішення місцевих рад і таким чином забезпечувати більш комфортний та якісний рівень життя в громадах”.

Публікація здійснена в рамках проекту «Впровадження інструментів громадського моніторингу діяльності місцевих владних інституцій та електронного урядування задля підзвітності влади в громадах, що відносяться до Очеретинської селищної ради, Сіверської міської ради, Соледарської міської ради та міста Торецьк» при підтримці Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансовою підтримкою Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida). #Майстерня_Доброго_врядування #UNDP_Ukraine #UNRPP #Sida #SDC

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...