Громадські активісти презентували результати моніторингу закупівель, проведених через систему PROZOR

17:35
Громадські активісти презентували результати моніторингу закупівель, проведених через систему PROZOR

17 грудня 2019 року за ініціативи Громадської організації «Ліга жінок - виборців» в Курахово було проведено круглий стіл “Презентація результатів моніторингу закупівель через систему PROZORRO в Донецькій області”.

Участь в заході прийняли представники місцевого бізнесу, медіа, представників ОДА та міських рад, громадських організацій містКрасногорівка, Курахове, Мар’їнка.

Темами для обговорення стали:

- Аналіз результатів моніторинг закупівель через систему PROZORRO в Донецькій області

- Налагодження зв’язку та співробітництва між органами влади та представниками бізнесу

- Контроль за державними закупівлями, забезпечення рівних прав всіх учасників процесу.

Зокрема, присутні ознайомились з матеріалами моніторингового звіту, складеного експертами Громадської організації «Ліга жінок - виборців» в листопаді - грудні 2019 року за результатами дослідження закупівель, проведених міськими радами Красногорівки, Курахового та Мар’їнки Донецької області через систему PROZORRO.

Особливу увагу присутніх та привід для дискусій привернуло виявлене дослідженням недовиконання всіма представленими радами бюджетів. Також були обговорені виявлені недоліки та порушення по кожній раді. Наприклад, розповсюдженим порушенням виявилось не розміщення інформації про період надання запитів і конкурсних пропозицій, не розміщення специфікацій, що є обов’язковим додатком до договору, також виявлено і інші порушення законодавства в частині неоприлюднення та/або несвоєчасного оприлюднення інформації на веб-порталі уповноваженого органу, відсутності документів у відкритому доступі.

«Не дивлячись на деякі виявлені недоліки, все ж таки за загальними висновками і Курахівська і Красногорівська міські ради дотримуються основних вимог законодавства при здійсненні державних закупівель. Наразі лише Мар’їнська міська рада не зареєстрована та не проводить кошти в електронній системі», - підсумовує голова організації Дарина Левчук.

Для покращення якості закупівель через систему PROZORRO, підвищення прозорості для громад досліджуваних міст, громадськими експертами були складені певні рекомендації для міських рад, які стосувались: забезпечення проведення навчання відповідальних осіб з проведення державних закупівель, правильного складання тендерної документації, дотримання строків оприлюднення інформації, дотримання процедури визначення переможця, правильного укладання договорів, додержання вимог щодо розміщення результатів закупівель в системі, публікації специфікацій тощо.

Нагадуємо, що детально з інформацією про дослідження можна ознайомитись за посиланням:

https://drive.google.com/open?id=1jKCrbTvD5bqxrZ-O5fHKoGWiu3WFcWaY

Програма ООН із відновлення та розбудови миру#UNDP Ukraine #RPP#SDC#Sida

Публікація була підготовлена в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансовою підтримкою Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida). Думки, зауваження, висновки або рекомендації, викладені в цьому документі, належать авторам і не обов’язково відображають погляди ООН або Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida)

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...