В Донецькому регіоні стартував проєкт «Голос жінки має силу 2020»

18:20
В Донецькому регіоні стартував проєкт «Голос жінки має силу 2020»

Стартував проєкт «Голос жінки має силу» (Women Voices Count) Фундації прав людини, партнером з реалізації якого в Донецькому регіоні є Громадська організація «Агенція Демократичного Розвитку Донбасу».

Що являє собою даний проєкт?

Проєкт з’явився як національна адвокаційна кампанія, котра працює задля того, аби голоси жінок і дівчат, передусім тих, хто постраждав на Сході України, не губилися в ході тривалого військового конфлікту в нашій державі. «Голос жінки», започаткований як навчання блогерства в 2017 році, поступово став міжрегіональною платформою для лідерів, готових до відновлення миру в Україні.

У рамках проєкту створено незліченну кількість блогів, пов’язаних із цією тематикою, проведено сотні навчальних, адвокаційних та мистецьких заходів на тему миру, установлені сталі зв’язки з місцевою владою. За три попередні роки роботи завдяки проєкту вдалося об’єднати за допомогою різних заходів кілька десятків тисяч людей з різних регіонів України, включаючи жінок з непідконтрольних територій.

Метою проєкту є:

  • Установлення в суспільстві гендерної рівності як важливої умови сталого розвитку країни;
  • Забезпечення виконання в Україні умов Резолюції 1325 РБ ООН та досягнення цілей сталого розвитку до 2030 року;
  • Підтримка місцевих органів влади та неурядових організацій, що працюють на місцях, для забезпечення політичної, соціальної та економічної участі жінок у всіх суспільних процесах;
  • Розширення можливостей жінок та посилення їхніх голосів на місцевому рівні, створення простору для повноправної участі жінок з усієї України у вирішенні питань, пов’язаних з побудовою миру та встановленням безпеки на національному рівні;
  • Розвиток блогерства як інструмента впливу та каналу комунікації для цілей миротворчості;
  • Послаблення напруження та пом’якшення конфліктів у суспільстві шляхом спільної творчої діяльності;
  • Залучення до миротворчих процесів широкої аудиторії за допомогою художніх виставок, драматичних театрів, вуличних вистав, відеоблогів та інших арт-форматів.
  • У рамках проєкту запланована низка інформаційно-просвітницьких та арт-заходів:
    • П’ять 4-денних Шкіл-тренінгів на теми блогерства, жіночого лідерства і миротворчості
    • Активна блогерська діяльність
    • Низка регіональних заходів
    • Всеукраїнська акція «Мирний квартал», яка пройде 1 червня у 10 регіонах України
    • Мистецький вернісаж до 21 вересня – Міжнародного дня миру, присвячений темі миротворчості та миру

    У 2015 році почалася масштабна робота над впровадженням Національної програми з соціально-економічного захисту внутрішньо переміщених жінок. Так з’явився проект «Голос жінки має силу» (WomenVoicesCount). Його мета – побудова діалогу серед внутрішньо переміщених жінок, підвищення професіоналізму лідерок громадських організацій у таких сферах, як онлайн правозахист і блогерство. У перспективі це стане фундаментом для відновлення миру.

    Слідкувати за новинами можна на офіційній сторінці Фундації www.uhrf.org

    У Facebook https://www.facebook.com/groups/human.rights.foundation.ukraine/ та на сторінці ГО «Агенція Демократичного Розвитку Донбасу» https://www.facebook.com/ngoddda/

    Проєкт реалізується за підтримки Інституту міжнародних культурних зв’язків ІФА та Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина».

    #ГолосЖінкиМаєСилу#WomenVoicesCount#ФундаціяПравЛюдини#HumanRightsFoundation

    Оцініть новину

    Немає коментарів. Ваш буде першим!
    Завантаження...