В Бахмуті відбулося блог-кафе за темою «Взаємодія з владою у питаннях Резолюції 1325»

19:10
В Бахмуті відбулося блог-кафе за темою «Взаємодія з владою у питаннях Резолюції 1325»

10 липня 2020 року за програмою з відновлення миру і діалогу для внутрішньо переміщених жінок «Голос жінки має силу 2020» було проведено блог-кафе Лілії Дудник за темою «Взаємодія з владою у питаннях Резолюції 1325».

Організовано захід Громадською організацією «Агенція Демократичного Розвитку Донбасу» за підтримки Інституту міжнародних культурних зв’язків ІФА та Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина».

На блог-кафе були запрошені представники громадського сектора, неурядових організацій, органів місцевого самоврядування та державної влади, що опікуються потребами переміщених осіб та жінок міста Бахмут.

Метою заходу було надати ефективні інструменти та запровадити на місцевому рівні практики взаємодії жінок-лідерок, зокрема, з числа внутрішньо переміщених та постраждалих від військової агресії з владою в процесі встановлення миру і безпеки в Донецькому регіоні.

Спочатку Лілія Дудник розповіла учасницям про програму з відновлення миру і діалогу для внутрішньо переміщених жінок «Голос жінки має силу 2020» та мету проекту, потім з учасницями розглянули положення Резолюції 1325 та розкрили такі теми як:
– 4 стовпи, на яких тримається Резолюції 1325

– Права жінок в Україні

– Формат і правила ефективної взаємодії громади з владою.

Впродовж блог-кафе учасниці обговорювали практики взаємодії та пропонували своє бачення впровадження на місцевому рівні положень Резолюції 1325 у контексті заходів Національного плану дій щодо виконання Резолюції 1325. Ділились запровадженими практиками та соціальними ініціативами розвитку жіночого лідерства в громадах.

Світлана Львова, керівник об’єднання «Рада солдатських матерів» запропонувала ініціативу створення клубу дозвілля для людей з інвалідністю, куди будуть запрошуватись люди, що перемістились з окупованої території та постраждалі від військових дій. Одразу ж цю ініціативу підтримали інші учасниці та обговорили можливі моделі співпраці.

Єлізавета Портнова, студентка, член Асоціації «Відродження та розвиток» запропонувала у співробітництві з органами влади, зокрема, відділом освіти, розробити та розповсюдити учбовими закладами Бахмуту інформаційні листівки для студентів про захист прав, принципи Резолюції 1325, тощо. Така пропозиція викликала підтримку збоку присутньої на заході Наталії Дроздової, представниці відділу освіти Бахмутської міськради.

Наталя Дроздова, у свою чергу, запропонувала також ініціативу з проведення для старшокласників ознайомчих курсів за різними напрямками миробудування, зокрема про права людини, недопущення дискримінації за різними ознаками, у тому числі жінок, про основоположні принципи Резолюції 1325 і таке інше.

Учасниці відмітили, що захід був цікавим та корисним для їх подальшої діяльності та завдяки якому вже під час занять виникли ініціативи та домовленості між владними органами та громадськими діячками про співпрацю.

Проект реалізується за підтримки Інституту міжнародних культурних зв’язків ІФА та Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина».

#ГолосЖінкиМаєСилу #WomenVoicesCount #ФундаціяПравЛюдини #HumanRightsFoundation

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...