Захищати власні трудові права вчились люди з інвалідністю з Дніпропетровської та Запорізької областей

13:05
Захищати власні трудові права вчились люди з інвалідністю з Дніпропетровської та Запорізької областей

25 червня відбувся черговий тренінг «Знай та захищай свої права», який було проведено громадською організацією «Агенція демократичного розвитку Донбасу».

Тренінг проведено в рамках проєкту «Ініціатива зі сприяння працевлаштуванню осіб з інвалідністю в місцевих громадах Дніпропетровської та Запорізької областей» за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка України».

Протягом тренінгу учасники отримали цінні знання про свої трудові права, а також навички та стратегії для ефективного їх захисту в умовах війни. Одним з ключових аспектів тренінгу було наголошено на важливості усвідомлення та дотримання трудових прав людей з інвалідністю в умовах війни. Учасники ознайомилися зі законодавством, і отримали рекомендації щодо взаємодії з роботодавцями та владними структурами для забезпечення своїх прав.

Тренінг охопив такі теми, як усвідомлення власних прав, підготовка до співбесіди та практичні поради з протидії трудовим порушенням. Учасники отримали важливі інформаційні ресурси та матеріали, які стануть в нагоді під час захисту своїх трудових прав.

Детально розглянуто правозахисний підхід до питань інвалідності, ключові міжнародні договори щодо захисту прав осіб з інвалідністю, основні положення конвенції про права осіб з інвалідністю та національне законодавство щодо прав людей з інвалідністю.

"Тренінг був надзвичайно корисним для мене, бо надав мені не лише необхідні знання про трудові права, а й впевненість у собі, що я можу захистити свої права на роботу. Тепер я розумію, що маю право на рівні можливості, незалежно від своєї інвалідності. Я впевнений, що здобуті знання та навички стануть моїм надійним оруддям у захисті своїх прав на працевлаштування.", - учасник тренінгу.

Нагадуємо, що програма коучингового супроводження з працевлаштування людей з інвалідністю триває, хочеш швидко знайти роботу - звертайся до професіоналів за менторською підтримкою за телефоном 380 93 507 76 95 або пиши на електронну пошту agencydonetsk08@gmail.com

«Ініціатива зі сприяння працевлаштуванню осіб з інвалідністю в місцевих громадах Дніпропетровської та Запорізької областей» стала можливою завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), згідно з умовами гранту, наданого ГО «Агенція демократичного розвитку Донбасу» в рамках Проєкту USAID «Економічна підтримка України». Зміст цієї публікації є відповідальністю ГО «Агенція демократичного розвитку Донбасу» та необов’язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...