Алгоритм оформлення індивідуального податкового номеру дитини

19:15
Алгоритм оформлення індивідуального податкового номеру дитини

Реєстраційний номер облікової картки платника податків – індивідуальний десятизначний унікальний код платника податків в Державному реєстрі фізичних осіб , тобто особистий номер для сплати податків та інших обов’язкових платежів, що видається резидентам та нерезидентам України незалежно від віку.

Оформити картку платника податків дитині, внести зміни (зміна прізвища чи ім’я тощо) до індивідуальний податковий номер (ІПН) чи отримати дублікат можна в Державну податкову службу (ДПС) за місцем проживання чи за місцем отримання доходів. Термін видачі ідентифікаційного кода чи дубліката, перевипуск чи внесення змін до картки – 5 днів. Послуга надається безкоштовно.

Ідентифікаційний номер присвоюється особі один раз та не змінюється протягом життя. У разі зміни даних про особу сам ІПН не потрібно міняти – слід внести зміни в дані щодо платника податків, звернувшись до податкової інспекції з відповідним документами.

Реєстраційний номер облікової картки платника податків видаєтьсяповнолітнім громадянам України, неповнолітнім дітям через батьків чи опікунів, нерезидентам для сплати податків в Україні, законним представникам або уповноваженим особам.

Необхідні документи для оформлення ІПН для дитини:

  • документ, що посвідчує особу заявника (власний паспорт батьків чи опікунів дитини);
  • свідоцтво про народження дитини;
  • форма 1ДР – заява, де міститься інформація про П.І.Б., дату та місце народження неповнолітньої особи, для якої буде видано ІПН.

Для отримання детальної інформації звертайтесь до відповідного центру обслуговування податкової інспекції вашого міста.

Нагадуємо, що у Широківській громаді (Запорізька область) працюєГромадський центр правосуддя за ініціативи ГО «Центр громадської активності «СІТІ ХАБ». Мета центру підвищити спроможність мешканців Запорізької області вирішувати проблеми та захищати власні права у правовий спосіб. Звернутись за консультацією до Громадського центру правосуддя у Широківській громаді можна за наступними контактами:

Адреси:

- смт. Широке, вул. Центральна 2, понеділок – п’ятниця, з 9:00 до 17:00.

- м. Запоріжжя, вул. героїв 37 батальйону, 12, понеділок – п’ятниця, з 9:00 до 17:00.

Телефон гарячої лінії: +380 (50) 986 51 80

Електронна пошта: cityhub@ukr.net

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...