Що таке кваліфікований електронний підпис та як його оформити?

14:00
Що таке кваліфікований електронний підпис та як його оформити?

Для того, щоб скористатися цифровими сервісами або електронним документообігом, вам необхідно мати електронний підпис.

Чимало українців вважають отримання електронного підпису складним процесом, насправді це не так важко. Кваліфікований електронний підпис (КЕП) — те, що раніше називали ЕЦП (Електронний цифровий підпис), можна отримати абсолютно безкоштовно, це доступно в онлайн і в офлайн.

Щоб отримати підписофлайн, вам потрібно особисто звернутися до одного з надавачів послуги. Для цього заповніть реєстраційну форму та вкажіть паспортні дані й номер платника податків. З переліком надавачів електронних довірчих послуг можна ознайомитись за посиланням. Зокрема, безкоштовно надають підпис Інформаційно-довідковий департамент Державної податкової служби.

Отримати підпис вонлайнформаті набагато зручніше.Цей спосіб діє для клієнтів ПриватБанку.Отримати підпис можуть як фізичні особи й юридичні, так і фізичні особи підприємці.

Які дії можливо виконати онлайн:

- заміна внутрішнього і зовнішнього паперового документообігу на електронний, що має аналогічну юридичну силу;

- захист інформації надійними засобами криптографії, що відповідають державним стандартам;

- фіксування часу підписання документа КЕП;

- надання можливості перегляду статусу сертифіката шляхом перегляду статусу сертифікату на сторінці Сертифікатита шляхом формування списку відкликаних сертифікатів.

- обмеження щодо використання кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів, сформованих надавачем зазначені у Регламенті.

Засоби кваліфікованого електронного підпису чи печатки надаються у вигляді окремих апаратних чи апаратно-програмних засобів кваліфікованого електронного підпису, які є частиною програмно технічного комплексу, а також окремих програмних додатків або програмних модулів (криптобібліотек), що функціонують у складі інших програмних додатків.

Нагадуємо, що у Широківській громаді (Запорізька область) працюєГромадський центр правосуддя за ініціативи ГО «Центр громадської активності «СІТІ ХАБ». Мета центру підвищити спроможність мешканців Запорізької області вирішувати проблеми та захищати власні права у правовий спосіб. Звернутись за консультацією до Громадського центру правосуддя у Широківській громаді можна за наступними контактами:

Адреси:

- смт. Широке, вул. Центральна 2, понеділок – п’ятниця, з 9:00 до 17:00.

- м. Запоріжжя, вул. героїв 37 батальйону, 12, понеділок – п’ятниця, з 9:00 до 17:00.

Телефон гарячої лінії: +380 (50) 986 51 80

Електронна пошта: cityhub@ukr.net

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...