Як сформувати людям з інвалідністю навички соціальної поведінки в критичних ситуаціях? Навчились внутрішньо переміщені особи Запорізької області

18:35
Як сформувати людям з інвалідністю навички соціальної поведінки в критичних ситуаціях? Навчились внутрішньо переміщені особи Запорізької області

28 вересня відбувся вебінар «Формування соціальної поведінки людей з інвалідністю в критичних ситуаціях» для людей з інвалідністю – ВПО.

Діяльність проводиться у рамках проєкту ГО «Центр розвитку місцевих громад» «Громадська Ініціатива «Новий Дім» – проект зі сприяння працевлаштуванню, правової та соціальної підтримки переселенців в громадах Запорізької області».

Під час заходу проводилися презентації та дискусії на тему специфіки поведінки людей з різними видами інвалідності у випадку надзвичайних ситуацій. Зокрема, обговорювалася роль таких аспектів, як свідомість ризику, орієнтування в просторі, навички пошуку допомоги та спілкування зі службами екстреного реагування.

Також під час вебінару проводилися майстер-класи з навичок самоорганізації та взаємодії у критичних ситуаціях. Учасники заходу мали змогу попрактикувати вправи, шляхом повтору за тренером, які допомогли розвинути навички збереження життя та безпеки в екстремальних ситуаціях.

Завершальною частиною заходу було створення активних груп, які розроблятимуть рекомендації та програми для формування соціальної поведінки людей з інвалідністю в критичних ситуаціях. “Я маю велику відповідальність допомогти людям розвинути здатність вміло реагувати на критичні ситуації. Тим паче, життя в 21-сторіччі вимагає активних дій та знань” - прокоментувала учасниця вебінару.

Захід відбувся за підтримки чеської гуманітарної організації "Людина в біді" People in Need Ukraine та фінансування Європейського Союзу. 

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...