Процедура встановлення національності дитини: правові аспекти та практичні кроки

12:30
Процедура встановлення національності дитини: правові аспекти та практичні кроки

До громадського центру правосуддя, який працює за ініціативи ГО «Центр громадської активності «СІТІ ХАБ» звернувся Владислав, він є опікуном малолітньої дитини.

Новонароджена дитина була залишена в пологовому будинку неповнолітньою матір'ю, яка відмовилася від дитини. При реєстрації органом опіки та піклування факту народження й формування свідоцтва відділом ДРАЦС не були внесені дані про національність батьків, що і стало причиною неможливості встановити національність дитини. Проблема заважає дитині та Владиславу у отриманні повного пакету соціальних послуг, а також у інших аспектах життя родини як державному так і на приватному рівнях. У розв'язанні проблеми був залучений Керівник “Служби у справах дітей” Широківської сільської територіальної громади Запорізького району запорізької області, оскільки він має інформацію що до питання Владислава.

«Моя ситуація є дуже складною. Я не дуже розумію як мені її вирішити.», - сказав Владислав, тому звернувся за допомогою до ГО «Центр громадської активності «СІТІ ХАБ».

Владиславу надано консультативну допомогу та роз'яснені норми Закону України "Про державну реєстрацію актів цивільного стану" та Наказу Міністерства юстиції України від 12 січня 2011 року № 96/5 "Про затвердження Правил внесення змін до актових записів цивільного стану, їх поновлення та анулювання", вказано на перелік документів, які необхідно подати до органу державної реєстрації актів цивільного стану з метою в внесення змін до актових записів цивільного стану.

  • Надано перелік документів для звернення:
  • -копія свідоцтва про народження дитини копію паспорта громадянина України(батьків);
  • - заява про внесення змін до актового запису.

Владислав був проінформований що до юридичної складової своєї справи та отримав більш повне розуміння своїх кроків. Клієнт звернувся до ДРАЦСу та подав перелік документів необхідних для внесення змін до інформації що міститься в реєстрі що до дитини.

«Дякую за надання консультації за моїм питанням. Я усім лишився задоволений та тепер розумію як вирішити свою проблему»,- висловився Владислав.

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...