Допомога юриста на шляху встановлення опіки над дитиною та отримання фінансової допомоги

18:00
Допомога юриста на шляху встановлення опіки над дитиною та отримання фінансової допомоги

Маргарита, звернулась до консультаційного центру для ВПО з інвалідністю «Завжди допоможемо» ГО «Центр розвитку місцевих громад» з проханням допомогти з тимчасовим влаштуванням до неї її онука

Маргарита, звернулась до консультаційного центру для ВПО з інвалідністю «Завжди допоможемо» ГО «Центр розвитку місцевих громад» з проханням допомогти з тимчасовим влаштуванням до неї її онука Родіона, який наразі є сиротою, мати померла в 2023 році, а син Маргарити загинув на фронті восени 2022 році в Харківській області. Пані Маргарита, також потребувала консультації, щодо представництва інтересів свого онука в центрі комплектування та підтримки Запорізького району.

Маргариті була надана консультація і допомога в підготовці відповідних документів для тимчасового влаштування її неповнолітнього онука Родіона до неї в родину, до моменту встановлення над ним опікунства над ним. У ході роботи юристом центру були задіяні спеціалісти відділу Служби у справах дітей Широківської громади».

Для вирішення питання з представництва інтересів онука Маргарити в центрі комплектування та підтримки Запорізького району, для оформлення заяви на надання одноразової грошової допомоги на дитину та іншої можливої законодавством допомоги, як представника родини загиблого військовослужбовця був здійсненний спільний виїзд юриста до центру комплектування та підтримки Запорізького району.

Станом на кінець вересня 2023 р. дитина рішенням в Виконавчого комітету Широківської громади тимчасово влаштований до своєї бабусі Маргарити. Юрист центру допомагав збирати документи для встановлення дитині статусу сироти.

До ресурсного центру комплектування та підтримки Запорізького району були подані всі потрібні заяви, у жовтні отримано перші виплати на дитину. Маргарита вдячна за допомогу юристу консультаційного центру ГО «Центр розвитку місцевих громад».

За підтримки чеської гуманітарної організації "Людина в біді" People in Need Ukraine та фінансування Європейського Союзу.

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...