Допомога у оформленні одноразової допомоги дитині сироті

15:39
Допомога у оформленні одноразової допомоги дитині сироті

За допомогою в оформленні онуку Сергію одноразової допомоги, як дитині сироті, звернулась пані Надія до консультаційного центру для ВПО з інвалідністю «Завжди допоможемо» громадської організації «Центр розвитку місцевих громад».

Опікун Надія чула, що дитині з статусом дитина сирота надають одноразову фінансову допомогу, і звернулась з цим питанням до Управління соціального захисту населення по Запорізькому району, там їй відмовили.

У ході консультації був задіяний юрист центру, який звернувся за роз’ясненням до спеціалістів відділу соціального захисту Широківської громади. З’ясувалося, що такий вид допомоги існує, відповідно до ПКМУ № від 25 серпня 2005 р. № 823 «Про затвердження Порядку надання одноразової допомоги дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, після досягнення 18-річного віку», але цю допомогу потрібно оформлювати в відділі соціального захисту Широківської громади.

Юрист пояснив пані Надії процес отримання, та допоміг зібрати потрібний пакет документів. Додатково, родині була надана гуманітарна допомога у вигляді коробки з продуктами.

Станом на кінець грудня 2023р. Сергій вже отримав фінансову допомогу, яка була виплачена з коштів Широківської сільської ради, Надія: «Дякую за допомогу! Прямо не очікувала, що все так швидко, за два тижні, вирішиться! Онук зрадів. І продуктовий набір теж став в нагоді»

За підтримки чеської гуманітарної організації "Людина в біді" People in Need Ukraine та фінансування Європейського Союзу.

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...