На Львівщині відкрито гуманітарний штаб Покровської громади

19:22
На Львівщині відкрито гуманітарний штаб Покровської громади

Покровською міською військовою адміністрацією відкрито гуманітарний штаб у м. Червоноград Львівської області.

Про це повідомляє Департамент соціального захисту населення Донецької облдержадміністрації.

Червоноград вже став прихистком для переселенців з усіх куточків країни. Понад тисячу мешканців Покровської громади евакуювалися до цього регіону у першу хвилю евакуації. Зараз у Червоноградській громаді діють шість закладів компактного розселення для внутрішньо переміщених осіб.

З метою забезпечення єдиної ефективної системи логістичного супроводу, організації та координації гуманітарної допомоги для внутрішньо переміщених осіб на період дії воєнного стану, Покровська міська військова адміністрація відкрила на території міста Гуманітарний хаб «Єднання».

Працівники хабу надають безоплатну консультаційну, продовольчу або непродовольчу допомогу покровчанам, які були вимушені покинути територію громади та перебувають на підконтрольних уряду України територіях

«Ми працюємо для наших мешканців, аби вони відчували підтримку своєї громади навіть далеко від дому. Зараз непростий час, і наша мета – полегшити період адаптації, соціалізації та допомогти у реалізації власного потенціалу покровчанам в умовах евакуації. Ми допомагаємо з розселенням у місцях компактного розміщення, отриманням гуманітарної допомоги та доступом до соціальних послуг, – розповідає працівниця хабу Наталія Поспєлова. – З першого дня роботи стало зрозуміло, що наш хаб – потрібна організація, на яку чекали. Особисто відвідали нас вже 14 осіб, 8 осіб звернулися за телефоном. Пройшли онлайн анкетування 11 осіб. Звертаються й мешканці інших громад».

Надалі у хабі «Єднання» передбачається проведення зустрічей, семінарів та тренінгів з залученням фахівців з соціальних, юридичних, медичних питань.

Хаб у Червонограді став першим, але не останнім центром допомоги для внутрішньо переміщених покровчан. Аби евакуація проходила більш комфортно та організовано, Покровська військова адміністрація планує відкрити такі заклади у всіх областях потенційного та реального розміщення наших земляків.

Хаб «Єднання» знаходиться за адресою: м. Червоноград, вул. Івасюка, 3.

Оцініть пост

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...