Навчання в умовах війни: як працює переміщена школа з Рубіжного

18:35
Навчання в умовах війни: як працює переміщена школа з Рубіжного

Від початку повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого 2022 року основна частина освітніх закладів Луганщини перемістилася в інші міста нашої країни. Рубіжанська спеціалізована школа I-III ст. № 10 Рубіжанської міської ради є однією з найрейтинговіших шкіл області. Так у довоєнному 2020 році заклад посідав 7-е місце на підставі середнього значення балів зовнішнього незалежного оцінювання, отриманих учасниками тестування з усіх предметів. Нині, в умовах війни, школа є переміщеною і успішно здійснює освітній процес дистанційно.

1. Як, на вашу думку, війнавпливає на сферу освіти?

Війна в цілому суттєво впливає на звичний ритм життя і освіту. Людям довелося евакуюватися, комусь навіть на територію РФ. Дехто залишився на окупованих територіях. Для учнів, які переїхали в інші міста України, наразі основними проблемами стали постійні відключення світла, нестабільне інтернет-з’єднання, повітряні тривоги. Безумовно, ці чинники, які не залежать від нас, впливають на якість освіти. Однак, попри всі негаразди, школа переїхала, відновила роботу, зібрала всіх учнів і продовжує надавати освіту рубіжанським школярам. Тільки вже у дистанційній формі. Ми дуже пишаємось тим, що зберегли основну кількість здобувачів освіти. Якщо до початку повномасштабного вторгнення в школі навчалося трохи більше 900 дітей, то нині ми маємо 600-700 учнів. На мою думку, це дуже хороший результат.

2. Ви сказали, що школа наразі є переміщеним закладом освіти. Вякийспосібпроходятьзаняття з дітьми?

У зв’язку з тим, що Рубіжне, де фізично розміщувався заклад, окуповане, то, на жаль, нині наша школа працює тільки онлайн і за сімейною формою навчання.

3. Такі форми навчання потребують хоча б мінімальної технічної бази як для дітей, так і для вчителів. Чи допомагає держава налагодити освітній процес переміщеної школи?

Звичайно, допомагає. Всі вчителі нашої школи отримали комп’ютери для роботи. На сьогоднішній день усі учні-ВПО взяті на облік для надання технічної допомоги. На жаль, поки що тільки складено списки. Однак є діти, які посіли перші місця на олімпіадах чи конкурсах, за що вони отримали планшети для навчання.

Оцініть пост

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...