Як отримати допомогу малозабезпеченим родинам?

20:25
Як отримати допомогу малозабезпеченим родинам?

В Україні діє послуга «Державна допомога малозабезпеченим сім’ям», відповідно до якої соціальні виплати надаються малозабезпеченим родинам, що проживають в Україні та з поважних причин мають середньомісячний сукупний дохід, нижчий від гарантованого прожиткового мінімуму.

У такому випадку родина може звернутися до управління праці та соціального захисту населення для перевірки права на призначення державної соціальної допомоги. Розмір соціальних виплат визначається як різниця між прожитковим мінімумом для сім’ї та середньомісячним сукупним доходом малозабезпеченої родини.
Передусім розмір прожиткового мінімуму залежить від складу сім’ї та кількості осіб. Тому для кожної родини сума виплат буде різною. Допомога малозабезпеченим сім’ям в Україні призначається строком на шість місяців, який може бути продовжений за заявою представника родини та за умови дотримання певних вимог, зокрема підтвердження низького доходу.
Хто має право звернутись за допомогою:

- чоловік, дружина, рідні та усиновлені діти віком до 18 років, а також діти, які навчаються до досягнення ними 23 років і при умові , що вони не мають власних сімей;

- неодружені повнолітні діти, визнані особами з інвалідністю з дитинства I та II групи або особами з інвалідністю I групи, які проживають разом з батьками;

- непрацездатні батьки чоловіка та дружини, які проживають разом з ними і перебувають на їхньому утриманні у зв’язку з відсутністю власних доходів;

- жінка та чоловік, які не перебувають у шлюбі, але проживають однією сім’єю і мають спільних дітей.

Щоб отримати допомогу необхідно звернутися із заявою до органу соціального захисту населення або Центру надання адміністративних послуг. Для цього:

1. зберіть усі необхідні документи;

2. напишіть заяву на отримання виплат;

3. надішліть документи та заяву поштою до місцевого Центру надання адміністративних послуг або органу соціального захисту.

Для отримання послуги необхідно надіслати такі документи:

- заяву на призначення допомоги малозабезпеченим сім’ям;

- декларацію про доходи та майновий стан родини;

- довідку про участь в обороні України та у відсічі і стримуванні армії РФ на території України (якщо маєте);

- довідку про доходи, інформації про які немає у ДПС, Пенсійному фонді України або фондах соціального страхування.

- паспорт заявника;

- довідку про взяття на облік ВПО (для переміщенних українців);

- посвідчення учасника бойових дій (за наявності).

Термін надання допомоги – 10 календарних днів. Після опрацювання надісланих документів та заяви вам повідомлять про результати.

Нагадуємо, що у Широківській громаді (Запорізька область) працює Громадський центр правосуддя за ініціативи ГО «Центр громадської активності «СІТІ ХАБ». Мета центру підвищити спроможність мешканців Запорізької області вирішувати проблеми та захищати власні права у правовий спосіб. Звернутись за консультацією до Громадського центру правосуддя у Широківській громаді можна за наступними контактами:

Адреси:

- смт. Широке, вул. Центральна 2, понеділок – п’ятниця, з 9:00 до 17:00.

- м. Запоріжжя, вул. героїв 37 батальйону, 12, понеділок – п’ятниця, з 9:00 до 17:00.

Телефон гарячої лінії: +380 (50) 986 51 80

Електронна пошта: cityhub@ukr.net

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...