Громадськість та бізнес говорили про створення інклюзивних робочих місць

18:20
Громадськість та бізнес говорили про створення інклюзивних робочих місць

21 та 22 жовтня відбулися інформаційні заходи “Інклюзія на робочому місці”, які організувала громадська організація “Агенція демократичного розвитку Донбасу”.

Заходи проведено в рамках проєкту «Ініціатива зі сприяння працевлаштуванню осіб з інвалідністю в місцевих громадах Дніпропетровської та Запорізької областей» за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка України».

Інформаційний захід "Інклюзія на робочому місці" є заходом, спрямованим на освіту та популяризацію концепції інклюзивного працевлаштування. Цей захід мав на меті ознайомити учасників з цінністю та перевагами інклюзії на робочому місці для працедавців та працівників, незалежно від їхніх фізичних, когнітивних чи соціальних особливостей. Під час заходу розглянули визначення поняття "інклюзія на робочому місці" і його основні принципи, важливість та переваги включення людей з інвалідністю у робочий колектив.

Обговорили питання адаптації робочого оточення і робочих місць для працівників з різними особливостями, розглянули практичні приклади інклюзивного працевлаштування в Україні та за кордоном. Проаналізували сучасні законодавчі та нормативні акти, які регулюють питання зайнятості таких людей та як керувати змінами: сase studies на прикладі світових бізнесів.

На заході були присутні експерти з галузі соціальної адаптації та інклюзивної зайнятості, які поділились своїм досвідом та знаннями. Також були проведені дискусії, практичні вправи з метою закріплення отриманої інформації та розвитку навичок учасників. “Різноманіття перспектив, досвіду та талантів в колективі стимулює інновації, сприяє кращому прийняттю рішень та підвищує продуктивність. Щоб створити інклюзивну робочу атмосферу, потрібно активно включати усіх працівників, шанувати їхню унікальність та надавати рівні можливості для розвитку і кар'єрного зростання”, - висловилась спікерка заходу Марина.

Одним із головних результатів заходу було формування свідомості щодо необхідності інклюзії у суспільстві. Учасники стали більш чутливими до потреб та можливостей людей з інвалідністю і підтвердили готовність активно працювати над їх інклюзією на робочих місцях. Поділилась своїми думками власниця бізнесу Олена: "Інклюзія на робочому місці - це не просто зобов'язання перед суспільством, це можливість для кожного з нас бути частиною різноманітного і цінного колективу, де кожен принесе щось унікальне та важливе для загального успіху".

«Ініціатива зі сприяння працевлаштуванню осіб з інвалідністю в місцевих громадах Дніпропетровської та Запорізької областей» стала можливою завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), згідно з умовами гранту, наданого ГО «Агенція демократичного розвитку Донбасу» в рамках Проєкту USAID «Економічна підтримка України». Зміст цієї публікації є відповідальністю ГО «Агенція демократичного розвитку Донбасу» та необов’язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...