Поступова адаптація в суспільстві, завдяки допомозі психолога вийшло розвинути навички соціальної взаємодії

10:25
Поступова адаптація в суспільстві, завдяки допомозі психолога вийшло розвинути навички соціальної взаємодії

Психологом була розпочата робота з жінкою, він пояснив, що процес адаптації може бути складним для будь-якої людини, але особливо важким для людей з інвалідністю.

Євгенія, жінка з інвалідністю, що мала проблеми з адаптацією в суспільстві. Вона відчувала себе відчуженою та незрозумілою в новому оточенні, що викликало у неї почуття самотності та незадоволення.

Аби отримати допомогу та підтримку, Євгенія звернулася за порадами до консультаційного центру для ВПО з інвалідністю «Завжди допоможемо» ГО «Центр розвитку місцевих громад».

Психологом була розпочата робота з жінкою, він пояснив, що процес адаптації може бути складним для будь-якої людини, але особливо важким для людей з інвалідністю. Спеціалістом було пояснено, що важливо дати собі час і терпіння, а також розвивати стратегії, які допоможуть Євгенії впоратися зі своїми почуттями та знайти своє місце в суспільстві.

Фахівцем було проведено Євгенії регулярні консультації, де вони разом працювали над її проблемою. Було обговорено різні аспекти адаптації, включаючи знаходження підтримки, встановлення соціальних зв'язків та розвиток навичок самостійності.

Поступово Євгенія почала відчувати як їй стає краще. Вона отримувала підтримку та поради від психолога, які допомагали їй зберегти позитивне ставлення та розвивати свої навички. Фахівець також рекомендував Євгенії приєднатися до групових занять, де вона зустрічалась з іншими людьми, які також переживали аналогічні труднощі або мають інвалідність. Ці заняття допомагали Євгенії почуватися менш самотньою та знаходити спільну мову з іншими учасниками.

Поступово, завдяки підтримці психолога та участі у групових заняттях, Євгенія почала знаходити своє місце в суспільстві. Вона змогла розвинути свої навички соціальної взаємодії, знайти нових друзів та отримати підтримку від людей, які розуміють її ситуацію.

Психологічна допомога, надана фахівцем Євгенії дала зрозуміти, що її почуття самотності та незрозуміння є нормальними реакціями на нову ситуацію, і надала їй інструменти та стратегії для подолання цих емоцій.

Психологічна підтримка також включала розвиток позитивного ставлення до себе. Фахівцем було показано Євгенії, як знайти свої сильні сторони та цінність у собі, що допомогло їй побороти внутрішні сумніви і набути більш позитивного сприйняття себе.

Крім індивідуальних консультацій, Спеціалістом також було рекомендовано Євгенії приєднатися до різних групових програм, які проводилися в консультаційному центрі. Це дозволило Євгенії зустрітися з іншими людьми з інвалідністю, поділитися своїм досвідом та отримати взаємну підтримку.

За допомогою психолога та участі в групових програмах, Євгенія змогла поступово адаптуватися в суспільстві. Вона знайшла нові джерела підтримки, розвинула свої навички соціальної взаємодії та почала будувати здорові відносини з оточуючими.

За підтримки чеської гуманітарної організації "Людина в біді"People in Need Ukraine та фінансування Європейського Союзу.

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...