Вебінар, що відкрив для ВПО багато питань, подарував широкі відповіді на тему прав людей

19:05
Вебінар, що відкрив для ВПО багато питань, подарував широкі відповіді на тему прав людей

13 грудня був відбувся вебінар, організований громадською організацією "Агенція демократичного розвитку Донбасу" з метою надання допомоги переселенцям з гарячих точок чи окупованих територій для їх інтеграції у новий регіон “Права і можливості ВПО в новій громаді”.

Головна тема вебінару: розгляд специфічних проблем, з якими стикаються переселенці. Окрім базового стресу від війни та переміщення, зазвичай мають проблеми з втратою і відновленням документів, отриманням житла, роботи, особливостями реалізації права на соціальний захист і отримання медичної допомоги.

Учасники вебінару мали можливість отримати інформацію щодо того, як стати на облік в переселенському центрі, як отримати необхідні документи та державні виплати, як отримати медичну допомогу та освітні послуги в новому регіоні. Також розглядалися питання щодо прав і захисту внутрішньо переміщених осіб та інтеграції в нову громаду.

Тривалість вебінару складала 2 години, а кількість учасників становила 20 осіб. Вебінар надав учасникам необхідні знання та практичні поради для успішної адаптації у новому місці проживання та вирішення виникаючих проблем. Один з учасників прокоментував: “Було корисно долучитись до заходу. Я відкрив для себе нові знання щодо моїх прав”.

Публікація підготовлена за фінансової підтримки Європейського Союзу та Німецького фонду Маршалла Сполучених Штатів Америки. Її зміст є виключною відповідальністю громадської організації “Агенція демократичного розвитку Донбасу” і не обов’язково відображає позицію Німецького фонду Маршалла.

Black Sea Trust for Regional Cooperation

#ПрямуємоРазом #ПрограмаСтійкість #BSTproject

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...