Як відновити диплом про вищу освіту та додаток до нього?

13:10
Як відновити диплом про вищу освіту та додаток до нього?

До Обсерваторії прав жінок, яку створено Громадською організацією «Спілка захисту громадянських свобод», завітала Тетяна з Херсонщини.

Обсерваторія діє в межах грантового проєкту «Посилення правових можливостей жінок місцевих громад Черкаської області» за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Справедливість для всіх».

У квітні 2022 року жінка виїхала з окупації та стала на облік як внутрішньо переміщена особа в Черкасах. Війна забрала її батьківський дім, а разом із ним все, в тому числі і документи про освіту. Наразі виникла необхідність відновити диплом про вищу освіту та додаток до нього. Саме з таким запитом жінка звернулася до Обсерваторії прав жінок.

Відновлення документа про вищу освіту (диплому) та/або додатку до нього передбачає звернення до вищого навчального закладу, який видавав ці документи. 13 липня 2011 року постановою Кабінету Міністрів України № 752 створено Єдину державну електронну базу з питань освіти (далі – ЄДЕБО). Головним призначенням ЄДЕБО є забезпечення фізичних та юридичних осіб інформацією в галузі освіти.

Втрачений диплом було видано Національним універститетом «Одеська юридична академія» в 2007 році, тож заяву про виготовлення дублікату диплома з додатком до нього через їхню втрату, було подано до зазначеного вишу. До заяви були додані копії таких документів:

1. паспорт та реєстраційний номер облікової картки платника податків;

2. закордонний паспорт (на дошлюбне прізвище для офіційного перекладу ПІБ на англійську мову, оскільки фотокопія його зберіглася в телефоні пані Тетяни);

3. довідка з поліції (інформація про те, що такий диплом поліцією не знайдений);

4. оголошення в засоби масової інформації (про визнання диплому недійсним);

5. диплом (фотокопія диплому зберігалася у пані Тетяни в телефоні без додатку);

6. згода на збір та обробку персональних даних;

7. докази зміни прізвища;

8. квитанція про оплату послуги.

Юрист Обсерваторії надав пані Тетяні необхідну допомогу для замовлення та отримання довідки в Черкаському районному управлінні поліції. Після чого заява та всі необхідні документи були відправлені на офіційну електрону адресу НУ «Одеська юридична академія».

Завдяки кваліфікованій роботі юриста ГО «Спілка захисту громадянських свобод» пані Тетяна наприкінці листопада 2023 року отримала дублікат диплому та додаток до нього.

Програма USAID «Справедливість для всіх» - USAID Justice for All Activity

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...