Пожежі на Луганщині: що відбувається зараз?

Пожежі на Луганщині: що відбувається зараз?

Майже тиждень на Луганщині намагаються зупинити пожежі, працюють рятувальники з семи областей України. Волонтери надають допомогу жителям селищ.

Для з'ясування необхідної допомоги та взаємодії з владою у питаннях надання необхідної допомоги населенню в СІТІ ХАБ проведено конференцію за участю представників ГУ ДСНС України у Луганській області, Луганської ОДА-ВЦА, благодійних та громадських організацій, волонтерів, журналістів.

Світлана Плетнінцева, провідний фахівець відділу зв'язків із ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДСНС України у Луганській області, розповіла про ситуацію з пожежами на Луганщині станом на ранок 6 жовтня.

Олександр Чалий, директор Департамента з питань цивільного захисту та територіальної оборони Луганської ОДА, розповів, яка робота ведеться місцевою владою щодо подолання наслідків пожеж.

В ході спілкування громадськості з'ясовано, що на сьогодні більш необхідно для людей інструменти для наведення ладу на території (лопати, граблі, рукавички, ведра, візки, тощо). Звернути увагу потрібно на організацію харчування (не вистачає волонтерів), обладнання місць постійного перебування людей туалетами, адже вони згоріли, та ліс вигорів також.

Волонтери вважають, що координації роботи не вистачає, та необхідно створювати штаб з ліквідації наслідків, куди б входили не тількі спеціальні служба, але і громадські та благодійні та міжнародні організації.

Також учасники дискусії звернули увагу на те, що не вистачає інформації, де можна отримати всю необхідну інформацію, в тому числі перелік документів, необхідних для компенсації на відновлення житла.

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...