Внутрішньо переміщені особи отримають житло: що потрібно знати

13:23
Внутрішньо переміщені особи отримають житло: що потрібно знати

Уряд починає формувати фонд житла, призначеного для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб.

29 квітня 2022 Кабінетом Міністрів України прийнято постанову № 495 «Деякі заходи з формування фондів житла, призначеного для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб».

Формування фонду відбуватиметься шляхом:

- викупу (придбання) житла;

- будівництва нового житла;

- реконструкції наявних будинків і гуртожитків, а також переобладнання нежитлових приміщень на житлові;

- передачі житла в комунальну або державну власність.

Крім того, буде проведений капітальний ремонт об’єктів житлового фонду, зокрема об’єктів соціального призначення.

При цьому, житлові приміщення з фонду не підлягатимуть приватизації, обміну та поділу, передачі їх у піднайм, використанню для вселення до них інших осіб.

Для переселенців встановлено так звані норми житлової площі. На одну особу, згідно з ними, має припадати не менше ніж 6 кв. м.

Урядом також визначено і черговість надання такого житла. Так, першочергове право на забезпечення житловим приміщенням з фонду матимуть: багатодітні сім’ї, сім’ї з дітьми, вагітні жінки, особи, які втратили працездатність та особи пенсійного віку з числа тих, житло яких було зруйновано або стало непридатним для проживання внаслідок збройної агресії російської федерації.

Визначення осіб, яким будуть надані житлові приміщення з фонду, здійснюється уповноваженим органом за результатами нарахування балів за бальною системою оцінювання потреби в житлі для внутрішньо переміщених осіб, визначеною Порядком формування фондів житла, призначеного для тимчасового проживання, обліку та надання такого житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 29.04.2022 № 495.

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...