Луганщина. Важливе

13:55
Луганщина. Важливе

У Сєвєродонецьку залишаються понад 15 тисяч жителів. 6 травня було евакуйовано лише три людини.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай. "Ситуація стала ще гіршою. Обласний центр російські військові обстрілюють хаотично з важкого озброєння. Російські військові намагаються оточити Сєвєродонецьк, пробиваються з різних напрямків, українські військові їх стримують і відбивають. Ці бої вкрай близько до міста", За словами Гайдая, охочих виїхати майже немає. Для тих хто залишився, зараз по максимуму завозять гуманітарну допомогу, адже наступні три дні будуть важкими.

Завдяки безпосередній підтримці Латвійської Асоціації Самаритян в Луганську область надійшло 35 тонн гуманітарного вантажу. Про це повідомляє Директор департаменту міжнародної технічної допомоги, інноваційного розвитку та зовнішніх зносин Луганської обласній військовій адміністрації Денис Денищенко. "В умовах, коли мирні люди вимушені залишатися в укриттях та не мають змоги придбати критично важливі базові речі, кожна допомога стає на вагу золота. Завдяки безпосередній підтримці Латвійської Асоціації Самаритян в цій надскладній ситуації значна кількість мешканців Луганської області, серед яких найуразливіші верстви населення, що були вимушені залишити свої домівки, отримали два вагони базових речей", - зазначає Денис Денищенко. Він додав, що це продукти харчування, зокрема 24 тонни муки, засоби гігієни та підгузки, медичні та господарські товари, текстиль, їжу для тварин, генератор.

Також він висловив подяку Fundacja Ukraina за допомогу у вирішенні логістичних питань.

Місто Сєвєродонецьк Луганської області майже оточене російськими збройними формуваннями та бойовиками так званої "ЛНР", при цьому вони намагаються прорватися до міста. Про це під час телемарафону в ефірі Суспільного заявив голова Сєверодонецької Військово-цивільної адміністрації Олександр Стрюк.

Міжнародна гуманітарна організація "Лікарі без кордонів" надали Луганській області ємності для питної води. Централізоване водопостачання відсутнє по всій Луганщині. "Рятують лише криниці та ДСНС, які здійснюють організований підвіз води по населених пунктах", — додав голова Луганської ОВА Сергій Гайдай. За словами Гайдая, Луганська область терміново потребувала велику кількість ємностей для води. Як розповів Сергій Гайдай, російські військові розмістили в мережі відеозапис, де руйнують виробничі потужності Попаснянського районного водоканалу.

Російські військові хочуть оточити Попасну, разом з іноземними найманцями вони намагаються пробити оборону українських бійців — успіху не мають. В місті вже ніде закріпитися.У Білогорівці та Воєводівці тривають бої. Війська РФ не можуть перемогти українських військових.

На Луганщині немає жодної вцілілої заправної станції, складу з паливом, а також існує смертельна загроза при його транспортуванні. Війська РФ продовжують обстрілювати Луганщину з артилерії. На Луганщині під обстрілами залишаються близько 50 тисяч людей.

У квітні допомогу від Червоного Хреста України у Луганській області отримали майже 14 тисяч людей. Щонайменше третина жителів Луганської області, попри усі намагання обласної влади, з різних причин не евакуювалась у безпечні регіони України.

«У квітні допомогу від нашої організації отримали понад 9600 сєвєродончан та понад 4200 лисичан. Це люди з інвалідністю, матері-одиначки, малозабезпечені, а також пенсіонери у віці 80+. Тож, через постійні обстріли, багатьом довелось доставляти продуктові набори адресно. Усього за місяць ми роздали людям понад 7700 продуктових наборів», - розповіла голова Луганської ОО Товариства Червоного Хреста України Ольга Кудаєва.

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...