Луганщина. Важливе

09:41
Луганщина. Важливе

Задача Луганщини: стримувати ворога максимально довго. Контрнаступ може початися в червні.

Луганщина нині найгарячіша точка України, область стримує ворога від подальшого просування в інші регіони.

Обстріли мирних населених пунктів орки посилили, вони продовжують дотримуватися тактики «випаленої землі», бо інакшим шляхом захопити наші території не можуть.

Йдуть бої на підступах до Сєвєродонецька. Окупаційні війська вбили шість людей за добу та знову влучили в «АЗОТ». Тривають активні бойові дії на Сєвєродонецькому напрямку. Ворог намагається ближче підійти до обласного центру, зокрема ввечері орки штурмували Щедрищеве. Йдуть бої. Також рашисти наступають в бік траси «Лисичанськ-Бахмут», рашисти намагаються оволодіти новими рубежами біля Попасної, успіху не мають.

Поранено волонтера в Сєвєродонецьку, який працював в гумштабі.

З Луганщини евакуйовано 38 людей. Поліція Луганської області змогла сьогодні знову проїхати до Білогорівки та забрати вісім людей.

Також виїхали лисичани та сєвєродончани, зокрема 12 осіб вирішили їхати зі школи, яку рашисти зранку обстріляли в Сєвєродонецьку. Хто відмовився від евакуації - перемістили до інших укриттів міста. Загалом вивезли 38 людей, з них 12 дітей.

Місцева влади збирає інформацію щодо руйнування житла. За словами Сергій Гайдая, Президент України налаштований будувати не тимчасові бараки, а одразу нормальні будинки для постійного проживання, квартири в яких отримають ті, хто втратив свій дім.

За посиланням, можете надати інформацію щодо пошкодженого або зруйнованого житла на території Луганської області.

Обласна влада розраховує збитки та визначає обсяг потреб для відбудови житлового фонду, – поінформував очільник Луганщини Сергій Гайдай.

«Найбільше від артилерійських обстрілів та бомбардувань постраждав житловий сектор області. За попередніми оцінками, частково або повністю зруйновано 3 188 багатоповерхових будинків та 8 100 приватних садиб, – резюмував Сергій Гайдай. – Наразі обласною військовою адміністрацією формується поадресний перелік житлових будинків, які зазнали руйнувань та пошкоджень».

Ця база даних наповнюється, у тому числі, за даними онлайн опитування серед жителів області. Вже опрацьовані понад 3 500 таких анкет. До переліку внесено дані щодо 830 багатоповерхових та 1 274 приватних житлових будинків, зруйнованих росармією. Економічні втрати обчислюються сотнями мільярдів гривень.

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...