Безкоштовна юридична допомога для громадян України, що виїхали за кордон

18:15
Безкоштовна юридична допомога для громадян України, що виїхали за кордон

Запущено в роботу Європейський портал волонтерської юридичної допомоги для підтримки постраждалих від війни в Україні

Громадська організація «Юридичні інновації» разом із юристами у всьому світі підготували для вас юридичні довідники. Довідники мають інформацію не лише з питань отримання статусу тимчасового захисту та фінансової допомоги, а й побутових питань, з якими ви можете стикнутися: правила оренди (як укладати договір, реєструвати його, розірвати тощо), працевлаштування, вступ до школи, університету, сплата податків, медицина тощо. Також ви зможете дізнатися, як швидко скористатися державними послугами, отримати офіційну інформацію та інші юридичні нюанси країни.

Команда Правомен проаналізувала довідники, поговорила з юристами, які їх готували, та запустила автоматизовані консультації, які допоможуть отримати необхідну відповідь 24/7 – у будні, у вихідні та навіть під час сієсти й після 21.00.

Громадська Спілка «Мережа правового розвитку» координувала створення всього механізму, аби якомога більше громадян України, де б вони не були, мали змогу відновити та захистити свої права.

У випадку, якщо чатбот не знайшов відповідь, довідник не допоміг, а юристи з України розводять руками – не засмучуйтеся.

Саме на цей випадок ми забезпечили можливість звернутися за допомогою безпосередньо до юриста з країни вашого перебування. Для цього ми залучили юристів-волонтерів з країн Європи, Грузії, Молдови та інших – завдяки проєкту UA Support та Paladin.

За офіційними даними, рятуючись від повномасштабної війни проти України, за кордон виїхали понад 6 млн громадян України. Багато з них потребують правової підтримки, тож Громадська організація «Юридичні інновації», Громадська спілка “Мережа правового розвитку” та Команда Правомен створили цілу екосистему допомоги за кордоном, аби ви завжди знали, що Україна поруч!

Ця екосистема включає в себе допомогу через юристів, чат-бот помічників або ж користування довідниками, в яких зібрані найпоширеніші питання.

БІЛЬШЕ ПРО ІНІЦІАТИВУ

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...