10 головних аргументів, щоб терміново евакуюватися з Донеччини

10:05
10 головних аргументів, щоб терміново евакуюватися з Донеччини

Нажаль, сьогоднішній ранок розпочався з сумних новин.

Згідно офіційної інформації Донецької військової адміністрації щонайменше три десятки людей перебувають під завалами 5-поверхівки у Часовому Ярі, яку вчора ввечері росіяни атакували ракетами з Ураганів.

У будинку повністю знищено два під'їзди. На місці працюють рятувальники — намагаються врятувати тих, хто опинився під завалами. За словами місцевих мешканців, там найімовірніше щонайменше 34 людини, у тому числі 9-річна дитина. Наразі рятувальники зуміли встановити контакт із двома людьми, що опинилися під руїнами. Рятувальна операція триває. На поверхню вже змогли дістати 6 загиблих і 5 поранених.

З огляду на загострення бойових дій на території Донецької області вкотре звертаємось до кожного з вас з наполегливим проханням тимчасово виїхати в більш безпечні регіони!

Ви маєте право вижити і врятувати тих, кого любите

10 аргументів для того, щоб ви виїхали вже зараз:

1️. Почнеться - тоді поїду.

-Ні. Простіше поїхати, коли ще не зовсім почалося.

Виїжджати під обстрілами - складніше, небезпечніше, дорожче.

2️. Я пересиджу в підвалі.

-Погана ідея. Підвал - не бункер. Вас може завалити. Ви або ваші близькі можете залишитися без води, їжі, медичної допомоги. Ми ніколи не порахуємо, скільки людей померло через запалений апендицит чи легке поранення, яке в підвалі перетворилася на вкрай тяжке.

3️. Мені байдуже, де помирати.

-Вам-то байдуже, але вас точно хтось любить. Не треба примушувати рідних вас відкопувати, шукати, або сусідів ховати у дитячому пісочнику. Є різниця де, як і з ким помирати, раз хтось там зібрався.

4️. Що вони мені зроблять?

-Візьмуть в полон, зґвалтують, знущатимуться, пограбують, допитуватимуть, вб‘ють, мучитимуть рідних на ваших очах тощо.

5. Хто мене де чекає?

-Почніть самі себе десь чекати. В іншому місці не буде легко, але ви будете живі, ваші рідні будуть у безпеці. Вам буде важко, іноді навіть дуже. Ви будете відчувати себе зрадником, боягузом і вас буде переслідувати відчуття сорому. Але ви не будете заважати ЗСУ, в яких ми так віримо.

6️. Я буду тут допомагати.

-Але більше заважати. Бо вас треба буде евакуйовувати, годувати, перевіряти, чи ви живі, намагатися не влучити у ваш будинок, тощо. Плести сітку можна в іншому місті. Допомагати людям також можна всюди. Іноді велика допомога не стати заручником, жертвою чи мішенню.

7️. Я хвора/ хворі батьки/ тварини тощо.

-Якщо вам все одно доведеться виїхати (подивіться на Маріуполь), то виїхати всім цим складом простіше не під обстрілами.

8️. Вагітна/діти/вагітна з дітьми.

-Якого ви досі не виїхали????

9️. В мене тут чоловік воює.

-Це дуже складно - бути далеко. Але не відволікайте. Дайте воювати і захищати.

10. А якщо я поїду, то хто ж лишиться?

-А якщо ви загинете, то хто повернеться?

Бережіть себе та своїх рідних!

Будьте відповідальними, не ризикуйте своїм життям та життям своїх дітей, своєчасно евакуюйтесь до більш безпечних регіонів.

Пам’ятайте, що доки ви піклуєтесь про своїх близьких та дітей, про нашу громаду піклуються Збройні Сили України, а також всі, хто задіяний у процесі оборони громади або підтримки її життєдіяльності!

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...