У Запоріжжі працюють групи самодопомоги для згуртування жінок-ВПО

17:15
У Запоріжжі працюють групи самодопомоги для згуртування жінок-ВПО

10 жовтня спеціалістами громадської організації «Правозахисний Рух Донбасу» було проведено зустріч групи допомоги для жінок-ВПО з м. Запоріжжя, м. Оріхов, м. Гуляйполе Запорізької області. Діяльність проводиться у рамках проекту «Психологічна Допомога жінкам- ВПО, що постраждали від війни та мешкають в місцевих громадах Запорізької області».

Групи самодопомоги це місце - де жінки – ВПО можуть ділитись власним досвідом, отримувати підтримку від тих, хто живе в схожій ситуації та вирішує ті ж самі проблеми (соціального, особистого характеру). При зустрічі групи жінки навчалися підтримувати один одного і самих себе, пропрацьовувати особистий травматичний досвід, завели свій «механізм» стійкості.

Групи самодопомоги допомогли жінкам - ВПО посилити розуміння та знання із можливих шляхів вирішення актуальних місцевих проблем в нових громадах, а саме з саморозвитку та впевненості. Це допоможе їм впевненіше братись за власну справу, дасть шанс покращити матеріальне становище в нових громадах та бути корисними для своєї сім’ї, громади.

Дані групи — це чудова можливість обмінятися інформацією, надати підтримку одне одному, а також дізнатися щось нове як про емоції дітей так і про свої. Тематикою зустрічі було:

  • Як підтримати себе та підтримати власних дітей в період військового конфлікту
  • Як керувати емоціями у складні часи
  • Де знайти ресурси для цього
  • Як розпочати нове життя в новій громаді: основні кроки та складності

Робота груп самодопомоги дозволить пом’якшити наслідки війни для жінок – ВПО та надасть поштовх до розвитку, в тому числі через мотивацію до започаткування власних справ/перекваліфікацію, пошук роботи, що у довгостроковій перспективі позитивно буде впливати на розвиток громад та соціально-економічну стійкість вразливих груп населення.

Проєкт впроваджується ГО «Правозахисний Рух в підтримку прав біженців та відновлення демократичного Донбасу» у рамках проєкту ПРООН «ЄС за діалог: Зміцнення стійкості України для реагування на нагальні потреби центральної і місцевої влади, а також населення, що постраждало внаслідок війни» за фінансової підтримки Європейського Союзу (ЄС). 

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...