Правова консультація та підтримка щодо повторної видачі свідоцтва про державну реєстрацію свідоцтва про смерть померлого родича

19:30
Правова консультація та підтримка щодо повторної видачі свідоцтва про державну реєстрацію свідоцтва про смерть померлого родича

До громадського центру правосуддя, який працює за ініціативи ГО «Центр громадської активності «СІТІ ХАБ» звернулася пан Олег, який хоче отримати дублікат свідоцтва про смерть померлого родича.

З метою здійснення певного правочину пану Олегу необхідно дізнатися про процедуру отримання дублікату Свідоцтва про Смерть померлого родича.

«Я не знаю, чи можу я безпосередньо звертатися до офіційних державних органів щодо отримання такого дублікату, і якщо можу до до яких саме..», - сказав Олег, тому звернувся за допомогою до ГО «Центр громадської активності «СІТІ ХАБ».

У розв'язанні проблеми був залучений Головний спеціаліст “Служби у справах дітей” Широківської сільської територіальної громади Запорізького району Запорізької області. Оскільки він має інформацію що до питань, які цікавлять Олега.

Пану Олегу надано консультативну допомогу та роз'яснено, що
повторна видача свідоцтва про державну реєстрацію актів цивільного стану, у тому числі свідоцтва про смерть повторно видається другому з подружжя та близьким родичам померлого на підставі їх заяви, які мають право на отримання такого свідоцтва.

У заяві щодо повторної видачі відповідного свідоцтва про державну реєстрацію акту цивільного стану зазначаються: прізвище, власне ім’я, по батькові та адреса заявника; прізвище, власне ім’я, по батькові особи, щодо якої запитується свідоцтво; яке необхідне свідоцтво; коли і яким органом державної реєстрації актів цивільного стану складено актовий запис цивільного стану; мета запиту цього свідоцтва та проставляється особистий підпис заявника.

Відомості про внесення змін до актового запису цивільного стану, їх поновлення та анулювання вносяться до Державного реєстру актів цивільного стану громадян відповідно до Порядку ведення Державного реєстру актів цивільного стану громадян, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22.08.2007 № 1064.

Пану Олегу наданий перелік документів, необхідних для відновлення свідоцтво про смерть: паспорт заявника; папери, що підтверджують наявність ступеню спорідненості із померлим; документи, що підтверджують зміну прізвища (якщо є реєстрація шлюбу) заінтересованої особи; ПІБ померлого; дані про народження та смерть.

Олег був вдячний за допомогу фахівцю громадського центру правосуддя за допомогу у роз’ясненні процедури та що тепер знає алгоритм подальших дій.

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...