Захист прав: юрист ГО «Спілка захисту громадянських свобод» успішно вирішив спір з АБ «Приватбанк»

18:25
Захист прав: юрист ГО «Спілка захисту громадянських свобод» успішно вирішив спір з АБ «Приватбанк»

У грудні 2023 року до Обсерваторії прав жінок, яку створено Громадською організацією «Спілка захисту громадянських свобод» звернулись 26 річна Олена.

Вона отримала досудову вимогу від АБ «Приватбанк» на суму 45 623,27 грн, оскільки заявниця є одинокою матір’ю сплатити вказану суму немає можливості.

Ознайомившись з документами пані Олени юристом Обсерваторії було встановлено , що вказана заборгованість складається із 4678,00 грн основного платежу, 17266,11 грн пені та 23679,16 грн штрафних санкцій, що виникла із розрахунків за кредитною платіжною карткою в період з січня 2021 року. Із розрахунку суми позову вбачається з боку банківської установи недотримання принципів справедливості, добросовісності та розумності як загальних засад цивільного законодавства зокрема в питаннях застосування цивільно-правової відповідальності (ч. 3 ст. 551 Цивільного кодексу України).

Юристом Обсерваторії взято участь в перемовинах із АБ «Приватбанк» щодо досудового врегулювання спору в телефонному режимі.

Завдяки кваліфікованій роботі юриста ГО «Спілка захисту громадянських свобод» питання пані Олени було врегульовано в досудовому порядку шляхом досягнення згоди щодо визначення термінів сплати банківській установі 4678,00 грн заборгованості з основного платежу та 4812,14 грн пені протягом 6 календарних місяців від дати підписання додаткової угоди до договору із списанням інших сум штрафів та пені.

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...