У Сєвєродонецьку відбувся тренінг із захисту виборчих прав для адвокатів і працівників системи БПД

14:15
У Сєвєродонецьку відбувся тренінг із захисту виборчих прав для адвокатів і працівників системи БПД

19 березня 2019 року в Сєвєродонецькому місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги відбувся навчальний тренінг з виборчих прав та їх захисту для працівників системи безоплатної правової допомоги і адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу.

Права виборців, найбільш часті правопорушення під час виборчого процесу, алгоритми реагування на звернення громадян з приводу порушень їхніх виборчих прав – ці та інші питання розглянули юристи центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та адвокати, які співпрацюють з центрами, під час тренінгу в Сєвєродонецьку, організованого в межах співпраці системи безоплатної правової допомоги та Громадянської мережі ОПОРА.

Модераторами заходу виступив директор Сєвєродонецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир Богуш, громадський омбудсмен із захисту виборчих прав ВГО «Громадянська мережа «ОПОРА» в Луганській області Сергій Кошель.

Учасники заходу були ознайомлені з законодавством України стосовно прав виборців та правових наслідків, які настають у випадку їх порушення, а також щодо порядку надання правничої допомоги виборцям, права яких порушені під час виборів Президента. Обговорили алгоритм дій працівника місцевого центру при звернення осіб, в тому числі і внутрішньо переміщених, щодо порушення виборчого права. Детально розглянули питання щодо відповідальності за порушення виборчого процесу — адміністративну та кримінальну.

Директор Сєвєродонецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир Богуш розповів учасникам заходу про права виборців та необхідність тісної взаємодії фахівців та адвокатів системи безоплатної правової допомоги задля усунення порушень виборчих прав громадян у день проведення виборів.

Громадський омбудсмен із захисту виборчих прав ВГО «Громадянська мережа «ОПОРА» в Луганській області Сергій Кошель навів приклади порушень, які трапляються під час виборчого процесу (перешкоджання здійсненню виборчого права, фальсифікація виборчих документів, підсумків голосування, порушення таємниці голосування, незаконна агітація, спроба підкупу, тощо).

Були обговорені законодавчі норми, пов’язані з виборами: про спеціальні закони (відповідні норми Конституції України, закони «Про вибори Президента України», «Про Центральну виборчу комісію», норми КУпАП і ККУ, тощо)

На завершення учасники тренінгу вирішували практичні вправи з захисту порушених виборчих прав.

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...