В містах Курахове та Красногорівка громадські активісти провели публічні консультації з метою підвищ

00:15
В містах Курахове та Красногорівка громадські активісти провели публічні консультації з метою підвищ

17 та 18 лютого 2020 року за ініціативи Громадської організації «Ліга жінок - виборців» в містах Курахово та Красногорівка Донецької області були проведені публічні консультації у формі засідання робочої групи з метою підвищення відкритості процесу закупівель.

Участь в заході прийняли представники органів місцевого самоврядування, громадськості та медіа містКрасногорівка та Курахове.

Учасники ознайомились з матеріалами моніторингового звіту та рекомендаціями щодо підвищення відкритості процесу закупівель в досліджуваних громадах, складеними експертами Громадської організації «Ліга жінок - виборців» в листопаді - грудні 2019 року за результатами дослідження закупівель, проведених міськими радами Красногорівки, Курахового та Мар’їнки Донецької області через систему PROZORRO.

Для покращення якості закупівель через систему PROZORRO, підвищення прозорості для громад досліджуваних міст, громадськими експертами були складені певні рекомендації для міських рад, які стосувались: забезпечення проведення навчання відповідальних осіб з проведення державних закупівель, правильного складання тендерної документації, дотримання строків оприлюднення інформації, дотримання процедури визначення переможця, правильного укладання договорів, додержання вимог щодо розміщення результатів закупівель в системі, публікації специфікацій тощо.

Учасники також проглянули навчальні відеоматеріали «як користуватися аналітикою Prozorro» https://prozorro.gov.ua/monitoring та «як відбуваються публічні закупівлі» https://www.youtube.com/watch?v=hPESicFVfsc.

Як зазначає голова організації Дарина Левчук: «Не дивлячись на деякі виявлені дослідженням недоліки, все ж таки, за загальними висновками громадських експертів - і Курахівська і Красногорівська міські ради дотримуються основних вимог законодавства при здійсненні державних закупівель. Після проведених консультацій та обговорень, маємо сподіватись, що наступні процеси будуть відбуватись без жодних недоліків і порушень та стануть більш відкритими для громад цих міст».

Присутні вели дискусію відносно вивчених матеріалів та розробляли спільні плани дій щодо підвищення прозорості та запобігання порушень в сфері закупівель, в тому числі за допомоги онлайн-платформи громадського контролю DoZorro.

В результаті обговорень було досягнуто домовленості про те, що за результатами публічних консультацій органи місцевого самоврядування приймуть офіційні рішення щодо термінів та відповідальних осіб за виконання рекомендацій експертів.

Нагадуємо, що детально з інформацією про дослідження можна ознайомитись за посиланням:

https://drive.google.com/open?id=1jKCrbTvD5bqxrZ-O5fHKoGWiu3WFcWaY

Програма ООН із відновлення та розбудови миру#UNDP Ukraine #RPP#SDC#Sida

Публікація була підготовлена в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансовою підтримкою Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida). Думки, зауваження, висновки або рекомендації, викладені в цьому документі, належать авторам і не обов’язково відображають погляди ООН або Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida)

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...