Консультаційні бюро для громадян продовжують працювати в Луганській області в умовах карантину

15:40
Консультаційні бюро для громадян  продовжують працювати в Луганській області в умовах карантину

Консультаційні Бюро для громадян, які надають безкоштовні послуги населенню з юридичної та психологічної допомоги на території Луганської області продовжують свою роботу в дистанційному режимі.

У зв’язку із запровадженим карантином через загрозу розповсюдження коронавірусу COVID19 Консультаційні Бюро для громадян обмежили особистий прийом громадян, але у той же час змінили формат надання правових та психологічних послуг населення у дистанційному режимі.

Починаючи з 18 березня і до припинення карантину Консультаційні Бюро Сєвєродонецька, Новоайдару, Попасної, Станиці-Луганської будуть проводити консультації громадян засобами телефонного та Скайп зв’язку. Також за правовою допомогою можна звернутись листом на електронну пошту та Фейсбук-сторінку координуючої організації.

Загалом за останній місяць роботи чотирьох Консультаційних Бюро було прийнято понад 200 громадян. Основними темами звернень були: сімейні відносини – 19%, пенсійні та соціальні виплати, пільги – 12%, трудові питання – 11%, питання захисту права власності – 11%, медичного забезпечення – 10 %, права споживачів – 9%, договірні та банківські справи – 8%, питання пов’язані з судовим процесом – 7%, житлові питання – 6%, перетину кордону, міграційні питання, оформлення документів та дозволів – 4%, питання спадщини – 3%.

За демографічними показниками за останній місяць роботи до Консультаційних Бюро звернулось: 59% жінок та 41% чоловіків. За віковими показниками: до 18 років – 3%, 18 – 30 років – 26%, 30 – 55 років – 32%, 55 – 75 років – 36%, старше 75 років – 3%.

Юристи та психологи Консультаційних Бюро працюють в режимі онлайн-консультацій з 10 до 16 години щоденно, окрім вихідних та святкових днів. Звернутись можна за наступними контактами:

  • 1.Сєвєродонецьке КБ

Координує діяльність Громадська організація «Громадська платформа»

Сторінка на Фейсбуці - https://www.facebook.com/luganskregion/

Телефон +380935761552

Адреса електронної пошти - platforma.lg@gmail.com

  • 2.Новоайдарське КБ

Координує діяльність Громадська організація «Суспільна Служба Правової Допомоги»

Сторінка на Фейсбуці - https://www.facebook.com/sspd.lug/

Телефон+380 502752808

Адреса електронної пошти – pela-lug@ukr.net

  • 3.Попаснянське КБ

Координує діяльність Громадська організація «Правозахисний рух в підтримку прав біженців та відновлення демократичного Донбасу»

Сторінка на Фейсбуці - https://www.facebook.com/hrm.donbas/

Телефон+380 95 364 82 18

Адреса електронної пошти – Prd-donbass@ukr.net

  • 4.Станично-Луганське КБ

Координує діяльність Громадська організація «Центр європейських ініціатив Луганщини»

Сторінка на Фейсбуці - https://www.facebook.com/centerlugansk/

Телефон +380662698365

Адреса електронної пошти – eurocentr.lugansk@gmail.com

Окрім цього, Мережа консультаційних бюро для громадян розпочала інформаційну кампанію “Поборемо COVID19 разом” для подолання тривоги, наслідків соціальної ізоляції та організації волонтерських ініціатив з протидії поширенню вірусу. Зокрема, волонтери консультаційних бюро для громадян пропонують практичну допомогу особам літнього віку у закупівлі товарів першої необхідності та ліків. В період з 18 березня по 24 березня 2020 р. вже 100 осіб похилого віку змогли звернутись до волонтерів консультаційних бюро для громадян та отримати безкоштовно вкрай необхідну для них допомогу. 

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...