Блог-кафе «Гендерні стереотипи як бар’єр на шляху до жіночого лідерства»

15:10
Блог-кафе «Гендерні стереотипи як бар’єр на шляху до жіночого лідерства»

16 липня 2020 у Великоновосілківському районі відбулося блог-кафе амбасадорки проєкту «Голос Жінки Має Силу 2020» Вязміної Юлії на тему «Гендерні стереотипи як бар’єр на шляху до жіночого лідерства».

Ще зранку, в день, коли мало відбутися блог-кафе, мені написали три потенційні учасниці заходу і перепросили, що не прийдуть: хтось з них поїхала відпочивати, хтось була зайнята роботою. То і зрозуміло! Ми живемо в сільській місцевості, де, згідно приказці: «День рік годує». Ну які тут блог-кафе, яке жіноче лідерство!

Не відкрию Америку, якщо скажу, що на плечі жінки лягає більша частина домашньої роботи. А ще зараз в сільському господарстві збір врожаю, і навантаження тільки зросло.

А ще літо – пора відпусток, і кому пощастить відірватися від домашньої колотнечі – їдуть к морю. Пам’ятаєте «смішні» картинки, на яких зображена закохана парочка на тлі морського пейзажу з підписом: «Це могли бути ми з тобою, але в нас є корова»? Ми в селі розуміємо, що то не жарт.

В загалі, переживала я дуже. Що ніхто не прийде, що тема не актуальна, не на часі, і таке інше… І який був мій подив, коли в зазначений час зібралося багато учасниць і навіть учасників! Різного віку: учні і учениці старших класів, студентки, жінки, що працюють і які займаються домашнім господарством! І дискусія вийшла жвава, насичена. Розмовляли не тільки про стереотипи, але і про виховання, мотивацію, ресурси, зачепили тему гендерно-зумовленого насильства… Ділилися роздумами і випадками з власного життя.

Час заходу промайнув непомітно, а учасниці і учасники не спішили розходитися. Пили каву і вже в неформальній обстановці продовжували спілкування.

Я вдячна всім учасницям та учасникам за відвертість, щирість і бажання міняти цей світ на краще.

Проєкт програми з відновлення миру і діалогу для внутрішньо переміщених жінок «Голос жінки має силу 2020» реалізується за підтримки Інституту міжнародних культурних зв’язків ІФА та Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина». #ГолосЖінкиМаєСилу #WomenVoicesCount #ФундаціяПравЛюдини #HumanRightsFoundation

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...