Ситуація щодо пожеж у Луганській області станом на 15:00

14:40
Ситуація щодо пожеж у Луганській області станом на 15:00

За повідомленням Луганської обласної державної адміністрації відбувся брифінг членів оперативної урядової групи: верхову пожежу повністю ліквідовано, відкритого вогню практично не спостерігається.

Як вже повідомлялось, в області почала працювати оперативна урядова група на чолі з першим заступником міністра внутрішніх справ Сергієм Яровим. Ознайомившись із ситуацією на місці члени урядової групи провели брифінг для ЗМІ. Зокрема, було повідомлено, що кількість людських жертв внаслідок пожежі досягла вже 9 людей. Для з’ясування причин виникнення та обставин трагедії створено 30 оперативно-слідчих груп. Відкрито сім кримінальних проваджень.

Масштабні пожежі на Луганщині кваліфікують як надзвичайну ситуацію регіонального рівня. До ліквідації наслідків стихійного лиха задіяно близько двох тисяч людей та 200 одиниць техніки. 116 осередків загоряння вже локалізовано. Через декілька годин робота рятувальників буде переформатована, з населених пунктів вони будуть направлені на гасіння осередків загоряння у лісах. За попередніми оцінками пошкоджено більше 11 тисяч гектарів лісів. На цей час верхову пожежу повністю ліквідовано, відкритого вогню практично не спостерігається. Також для гасіння пожеж створено резерв 100 людей особового складу ДСНС і 20 одиниць техніки.

На допомогу луганським рятувальникам прибули підрозділи ДСНС із шести областей України. Як наголосив Сергій Яровий, найбільш складною вчора була ситуація у м. Лисичанську, де під загрозою загоряння опинились особливо небезпечні об’єкти: водоочисна станція, завод лако-фарбових виробів, завод антисептиків, а також газорозподільчі станції, ПрАТ Сєвєродонецьке об’єднання «Азот» та декілька автозаправних станцій. Силами ДСНС полум’я вдалося відбити.

Наразі до ліквідації пожежі задіяні три спеціалізовані літаки ДСНС та гелікоптер. Вирішується питання залучення ще одного гелікоптера. Для визначення збитків щодо компенсації за зруйноване чи пошкоджене житло, а також обсягів виплат постраждалим чи загиблим внаслідок пожеж буде створена спеціальна комісія.

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...