Рекомендації від Головного управління ДСНС України громадянам при знаходженні в осередку пожежі в приватному секторі або лісі

17:16
Рекомендації від Головного управління ДСНС України громадянам при знаходженні в осередку пожежі в приватному секторі або лісі

Спочатку викликати Службу порятунку за номером "101". Не панікуйте, швидко виходьте з небезпечної зони проти вітру, закривши голову і обличчя одягом; якщо втекти від пожежі наразі немає можливості, вийдіть на відкриту місцевість, накрийтесь мокрим одягом і дихайте, нахилившись над поверхнею землі – повітря тут менш задимлене; рот і ніс при цьому прикривайте одягом чи шматком будь-якої тканини; не відходьте далеко від доріг та просік, не випускайте з уваги близьких, підтримуйте з ними зв'язок за допомогою голосу.

Якщо на людині зайнявся одяг, не давайте їй бігати, адже це сприяє ще більшому розгорянню полум’я, допоможіть постраждалому швидко скинути палаючий одяг чи загасити вогонь за допомогою простирадла або ковдри, залишаючи голову відкритою. Сам постраждалий може загасити вогонь, перекочуючись по землі.

При опіках (до прибуття швидкої медичної допомоги) посадіть або покладіть постраждалого, негайно припинивши вплив високої температури; обливайте місця опіків великою кількістю води (15 хв. і більше), не допускаючи переохолодження. Всі опіки необхідно прикрити чистою тканиною без ворсу; дати постраждалому знеболювальний засіб та рідину в достатній кількості. Не змащуйте опіки ніякими кремами, лосьйонами, оліями або маслами! Не проколюйте пухирі!

Оцініть новину

+1
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...