Сьогодні Уряд розгляне зміни до постанови №641, які передбачають посилений карантин вихідного дня

11:40
Сьогодні Уряд розгляне зміни до постанови №641, які передбачають посилений карантин вихідного дня

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль вважає, що карантин вихідного дня - ефективний захід у боротьбі з епідемією коронавируса.

За ініціативи Міністерства охорони здоров'я України будемо розглядати зміни до постанови №641, які передбачають посилений карантин вихідного дня. Повний перелік обмежень на засіданні Уряду представить міністр охорони здоров’я Максим Степанов, повідомив Денис Шмигаль на своїй сторінці у фейсбуці. 

Уряд готовий підставити плече, щоб підтримати наших підприємців під час посиленого карантину вихідного дня. Ми розуміємо, що будь-які обмежувальні заходи впливають на роботу частини бізнесу. Тому повною мірою відновимо та розширимо наступні програми підтримки:

▪️ компенсація частини зарплат робітників у зв’язку з простоєм виробництва. Це програма по частковому безробіттю, завдяки якій навесні-влітку вдалося зберегти понад 450 тисяч робочих місць;

▪️ виплати на дітей для родин підприємців, що діяли навесні цього року;

▪️ разом із Торгово-промисловою палатою опрацьовуємо механізм реалізації форс-мажорних обставин у зв’язку з карантином вихідного дня.

Уряд після консультації з бізнесом та експертами обрав таку модель карантинних заходів, яка забезпечить функціонування економіки та не допустить перевантаження медичної системи.

Франція, Німеччина, Італія, Польща, Чехія та багато інших країн Європи один за одним оголошують про запровадження локдауну. Всі розуміють, що потрібно діяти, а карантинні заходи — це найбільш дієвий інструмент для розірвання ланцюгу захворювання та збереження життя людей.

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...