На Луганщині піротехніками виявлено та вилучено 70 вибухонебезпечних предметів

15:10
На Луганщині піротехніками виявлено та вилучено 70 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 12 листопада, за піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 4 га місцевості у Попаснянському та Станично-Луганському районах. Під час обстеження виявлено та вилучено 38 артилерійських снарядів, 16 мінометних мін, вісім гранат й два підривника.

Також, у рамках реалізації спільного проекту ДСНС та Данської ради у справах біженців/Данської групи з розмінування, щодо очищення (розмінування) забрудненої вибухонебезпечними предметами території Луганщини, обстежено 0,1186 га у Попаснянському районі. Виявлено та передано під охорону Національній гвардії чотири артилерійських снаряди й дві гранати.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

-Негайно повідомте чергові служби органів внутрішніх справ, ДСНС (за тел. 101).

-Не підходьте до предмету, не торкайтеся і не пересувайте його, не допускайте до знахідки інших людей.

-Припинити всі види робіт в районі виявлення вибухонебезпечного предмету.

-Не користуйтеся засобами радіозв’язку, мобільними телефонами (вони можуть спровокувати вибух).

-Дочекайтеся прибуття фахівців, вкажіть місце знахідки та повідомте час її виявлення.

Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Вибухонебезпечні предмети несуть значну загрозу життю та здоров'ю людей, а також системам життєзабезпечення. Тому Сєвєродонецькі рятувальники активізували роз'яснювальну роботу серед населення щодо цієї теми. 12 листопада фахівці Сєвєродонецького міського управління ГУ ДСНС України у Луганській області спільно з представниками ЗМІ провели рейд вулицями міста та поспілкувалися з мешканцями щодо дій в разі виявлення підозрілих предметів, схожих на вибухонебезпечні. Розповіли, які бувають ВНП, де можна на них натрапити та як вберегти себе і близьких від нещасного випадку.

Фахівці Служби порятунку наголосили, що не треба чіпати підозрілий предмет, намагатися самостійно знешкодити, адже розмінуванням займаються виключно сапери.

Оцініть новину

+1
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...