З 16 листопада за рекомендацією МОН України навчання буде проводитись за змішаною формою

13:35
З 16 листопада за рекомендацією  МОН України навчання буде проводитись за змішаною формою

З 16 листопада за рекомендацією Міністерства освіти і науки України навчання в закладах вищої, фахової передвищої та професійної освіти буде проводитись за змішаною формою.

Із 16 листопада 2020 року навчання в закладах вищої та фахової передвищої освіти рекомендовано проводити за змішаною формою з внесенням відповідних змін до графіка освітнього процесу та розкладу занять, враховуючи епідемічну ситуацію в кожному конкретному регіоні та закладі освіти. Про це йдеться в листі Міністерства освіти і науки України керівникам закладів вищої та фахової передвищої освіти.

Закладам професійної (професійно-технічної) освіти також рекомендовано проводити навчання за змішаною формою з внесенням змін до графіка освітнього процесу та розкладу занять.

Такі рекомендації з урахуванням рішення Уряду щодо посилення протиепідемічних заходів надає Міністерство освіти і науки у листі керівникам департаментів освіти і науки, закладів профтехосвіти та навчально-методичних центрів.

Керівникам закладів освіти варто враховувати положення постанови Кабінету Міністрів України від 11 листопада 2020 р. № 1100 щодо внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р. № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», згідно з яким забороняється відвідування закладів освіти здобувачами освіти групами більш ніж 20 осіб, крім закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти.

МОН повідомляє про те, що громадяни України можуть звертатися зі скаргами щодо недотримання безпечних умов освітнього процесу до Державної служби якості освіти.

Телефони “гарячої лінії” Служби для звернення громадян:

▪ з питань загальної середньої та дошкільної освіти: (044) 236-10-50;

▪ з питань вищої освіти: (044) 236-33-58, (044) 236-34-31.

Час роботи “гарячих ліній”: понеділок – п'ятниця з 9:00 до 18:00 (крім вихідних і святкових днів).

Докладніше за посиланням

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...