У рамках акції «16 днів проти насильства» у Кремінній відкрито мурал «Анемона»

15:25
У рамках акції «16 днів проти насильства» у Кремінній відкрито мурал «Анемона»

Стартувала щорічна Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», у Кремінній відкрито мурал «Анемона». 

Щороку з 25 листопада до 10 грудня в Україні проходить акція «16 днів проти насильства». Традиційно, Луганщина активно долучається до проведення акції, щоб засудити будь – які прояви насильства – психологічного, фізичного, економічного.

25 листопада, коли світова спільнота відзначає Міжнародний день боротьби проти насильства щодо жінок, на будівлі Луганського обласного фізкультурного центру «Олімп» урочисто відкрився мурал «Анемона».

Його автор Ян Птушко мав на меті донести до суспільства меседж – насильство має бути подоланим.

Мурал створено за ініціативи Департаменту соціального захисту населення обласної держадміністрації за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва у рамках проєкту «Розбудова структур надання послуг та освітнього потенціалу для психологічного забезпечення у Східній Україні».

На заході були присутні директор Департаменту Елеонора Поліщук, міський голова Юрій Прокопенко, начальник управління соціального захисту населення Кремінської РДА Юлія Коротич, директор ЛОФЦ «Олімп» Юрій Іщенко та інші.

Важливість і актуальність запобігання та протидії насильству визнана в усьому світі. Міжнародний досвід свідчить про те, що перемогти насильство можна лише спільними зусиллями.

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...