Розпочато підключення шкіл до безкоштовного сервісу електронних журналів та щоденників

11:45
Розпочато підключення шкіл до безкоштовного сервісу електронних журналів та щоденників

Після успішного тестування модуля е-журналів та е-щоденників Міністерство освіти і науки України розпочало активне поширення сервісу серед шкіл, що ще не мають їх у користуванні, на безкоштовній основі.

Модуль E-Journal є частиною модернізованої державної системи АІКОМ (управління здійснює державна установа «Інститут освітньої аналітики») зі збору, зберігання та управління даними та створений у межах реалізації стратегії цифрової трансформації у сфері освіти.

Через інтерфейс організовано доступ до різних сторінок: дані про учнів, розклад уроків, списки відвідування, домашні завдання тощо. Інформація буде вноситись вчителями, а за допомогою логіна й пароля батьки та учні зможуть отримати доступ до неї.

Батьки в режимі онлайн у е-щоденниках бачитимуть інформацію про присутність дитини на навчанні, рівень її успішності, коментарі та поради вчителів, а учні – отримуватимуть завдання, слідкуватимуть за розкладом тощо.

Розроблення модуля E-Journal розпочалося восени 2020 року. У жовтні відбулось його пілотування та навчання адміністраторів. Після доопрацювання модуль відповідним наказом МОН було введено в промислову експлуатацію та відкрито для використання учасниками освітнього процесу.

Алгоритм підключення ЗЗСО до E-Journal відбувається в чотири кроки.

Крок 1. Заклад освіти надсилає на електронну адресу ДНУ «Інститут освітньої аналітики» (ejournal@iea.gov.ua) запит щодо підключення з обов’язковим зазначенням наступної інформації:

- регіон (область);

- місто/ОТГ;

- назва закладу освіти з вказанням його ID у системі ДІСО;

- ЄДРПОУ закладу освіти;

- ПІБ відповідальної особи (адміністратора);

- електронна адреса відповідальної особи (адміністратора);

- телефон відповідальної особи (адміністратора).

Крок 2. ДНУ «Інститут освітньої аналітики» розглядає звернення, створює в E-Journal адміністратора для даного ЗЗСО з відповідними правами доступу.

Крок 3. Система E-Journal автоматично генерує права доступу та надсилає запрошення на вказану електронну адресу адміністратора закладу освіти.

Крок 4. Відповідальна особа, отримавши права доступу, авторизується в системі й розпочинає роботу.

За перші дні роботи сервісу у відкритому режимі до нього підключилися понад 100 шкіл. Наразі Інститут освітньої аналітики отримав звернення від закладів вищої освіти та професійно-технічної освіти щодо бажання також використовувати функціонал державних електронних щоденників та журналів і працює над реалізацією цього завдання.

За інформацією Міністерства освіти і науки України

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...