Українці не платитимуть штрафи за прострочені січневі платіжки

13:30
Українці не платитимуть штрафи за прострочені січневі платіжки

Українці не будуть платити штрафи або пеню, якщо не вчасно розрахуються за газ і тепло. Про це заявив у ефірі передачі "Свобода слова" на телеканалі "ICTV" прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Штрафи або пеня за несвоєчасно сплачені газ, тепло за січень застосовуватися не будуть. Це теж важливий меседж для людей, щоб вони не переживали, якщо будуть платіжки зависоко нараховані або якісь аванси будуть поставлені в ці платіжки", - сказав Шмигаль.

Прем'єр-міністр додав, що тарифи на тепло і гарячу воду не будуть змінюватися.

"Ми очікуємо результатів розслідування антимонопольного комітету та встановлення чесних і прозорих правил на ринку газу", - зазначив Шмигаль.

Також прем'єр зазначив що, можливо, доведеться збільшувати фінансування програми надання субсидій, але розрахунків поки немає.

"На сьогодні в бюджеті передбачено 36,6 млрд грн для виплат субсидій. Ми готові виплачувати субсидії всім громадянам, всім домогосподарствам, які цього потребують", - запевнив Шмигаль.

Прем'єр додав, що якщо буде необхідність у додаткових коштах, уряд звернеться з розрахунками до Верховної Ради.

"На сьогодні такі розрахунки відсутні. Звичайно, якщо дивитися з розрахунку, що субсидії потрібно буде щомісяця платити як в січні, то можливо нам доведеться збільшувати цю суму. Але давайте проживемо перше півріччя і за його результатами спільно порахуємо, яку суму потрібно додавати до цієї графи бюджету ", - зазначив Шмигаль.

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...