Інформація щодо створення ВЦА у восьми громадах Луганщини

15:05
Інформація щодо створення ВЦА у восьми громадах Луганщини

Збираються ввести тимчасові ВЦА у восьми громадах Луганщини, у яких ЦВК своїм рішенням скасувала місцеві вибори.

Розповів перший заступник голови Луганської обласної державної адміністрації - керівник обласної військово-цивільної адміністрації Олексій Смирнов, за його словами, таке рішення ухвалили через неможливість передачі майна з районного рівня в комунальну власність територіальних громад, що стримує процес завершення децентралізації.

"Справа в тому, що передача установ громадам у нашій області стримує відсутність у даний час суб'єктів права власності - між цивільними та військовими адміністрацій в 8 об'єднаних територіальних громадах, у яких не були призначені місцеві вибори 25 жовтня 2020: Горська, Лисичанська, Попаснянська, Сєвєродонецька громади Сєверодонецького району і Ніжнетепловская, Широківська, Станично-Луганська, Щастинська громади Щастинська району ", - розповів Смирнов.

Чиновник підкреслив, що указ про створення ВЦА на цих територіях підготують у найближчі дні, що дасть можливість райрадам передати об'єкти у власність громад.

На даний момент у Луганській області з районного рівня в комунальну власність передали 192 об'єкта з 356, що складає всього 54%, по країні цей показник 79%.

Оцініть новину

+3
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...