Відстань використання отрутохімікатів для знищення бур’янів, шкідників

18:35
Відстань використання отрутохімікатів для знищення бур’янів, шкідників

Весною, дуже часта проблема використання агрохімікатів, на земельних ділянках, де вирощуються зернові культури, це робиться з метою їх захисту від бур’янів, шкідників.

Проте досить поширена є проблема заподіяння шкоди сусіднім територіям, і з метою уникнення такої шкоди, потрібно враховувати безпечну відстань використання даних агрохімікатів. Перш за все, варто зазначити, що відповідно до Державних санітарних правил ДСП 8.8.1.2.001-98, перед проведенням обробки пестицидами необхідно завчасно оповістити мешканців сусідніх ділянок.

Також, у даних санітарних нормах, зазначено, що відстань від населених пунктів, тваринницьких комплексів, місць проведення ручних робіт по догляду за сільгоспкультурами, водойм і місць відпочинку при вентиляторному обприскуванні повинна бути не менше 500 м, при штанговому і гербігації дощуванням - 300 м., тобто відстань обробки від людської садиби, залежить від методу знищення шкідників.

Порушення законодавства про агрохімікати може тягнути за собою цивільну, дисциплінарну, адміністративну або кримінальну відповідальність. Враховуючи вищесказане, варто зауважити, у разі якщо Ви побачили недотримання вимог щодо застосування агрохімікатів, не залишайтесь осторонь, та повідомте про дану ситуацію Національну поліцію, органи місцевого самоврядування та Держпродспоживслужбу.

Оцініть новину

+1
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...