В Краматорську і Кремінній громадськість обговорювала працевлаштування та соціальний супровід людей з інвалідністю

11:25
В Краматорську і Кремінній громадськість обговорювала працевлаштування та соціальний супровід людей з інвалідністю

17 та 18 листопада в Краматорську та Кремінній були проведені фокус-групи «Послуги з підтримки зайнятості та супроводу на робочому місці для людей з інвалідністю».

Організатор заходів громадська організація «Центр розвитку місцевих громад» в рамках проєкту «Громадська кампанія зі сприяння працевлаштуванню людей з інвалідністю в місцевих громадах Донецької та Луганської областей».

Учасниками і учасницями фокус-груп стали люди з інвалідністю та люди, представники органів місцевого самоврядування та організацій, що працюють в сфері надання послуг з підтримки зайнятості та соціального супроводу людей з інвалідністю.

Під час заходів учасники обговорили потреби та головні проблеми людей з інвалідністю під час працевлаштування, стандарти соціальної допомоги та супроводу людей з інвалідністю на робочому місті.

- Послуги з підтримки зайнятості та супроводу на робочому місці для людей з інвалідністю надаються в багатьох країнах ЄС. Але моделі надання таких послуг у різних країнах відрізняються. При запровадженні таких моделей дуже важливо спиратися на потребу місцевої цільової групи, їх особливі потреби, запевняє голова організації Ігор Гуров.

За результатами фокус груп буде підготовлено звіт та рекомендації експертів на основі якого будуть розроблені місцеві проєкти прорам соціального супроводу людей з інвалідністю на робочому місці.

Цей проєкт втілюється в рамках Програми солідарності EU COVID-19 від ЄС для ініціативи «Східне партнерство», що реалізується PIN Україна People in Need Ukraine за фінансової підтримки Європейського Союзу. 

Оцініть новину

+1
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...