05 листопада 2021 року амбасадорка Яна Твереза влаштувала блог-кафе в Ольгінській громаді

17:24
05 листопада 2021 року амбасадорка Яна Твереза влаштувала блог-кафе в Ольгінській громаді

Учасники зустрічі, якими стали представники молодіжних організацій та активісти громади ознайомились з основними положеннями Резолюції 2250 «Молодь, мир, безпека».

Яна розповіла, що 9 грудня 2015 року Радою Безпеки Об’єднаних Націй було прийнято історичну резолюцію №2250, яка стосується безпосередньо молодих людей, їх внеску у мир та вирішення конфліктів. Даний документ виокремлює молодь як соціальну групу та відзначає, що сучасне покоління молоді є найбільш чисельним з тих, які коли-небуть існували, а також, що у більшості країн, де проходять озброєні конфлікти, молодь складає більшість населення. Резолюція також звертає увагу на необхідності інклюзивного розвитку в якості одного з ключових інструментів запобігання конфліктів та досягненні стабільності.

Амбасадорка відмітила, що наступним кроком резолюції є її впровадження. Одним із способів донести ідею резолюції до молодих людей – це підтримувати тісну співпрацю з молодіжними рухами та організаціями.

Далі учасникі і учасниці спробували надати свої рекомендації та написати плани впровадження Резолюції на місцевому рівні.

Проєкт виконується ГО «Агенція демократичного розвитку Донбасу» у співпраці з громадською організацією «Фундація прав людини» та фінансується Інститутом зовнішніх культурних зв’язків (IFA) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина».

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...