Молодь Біловодської громади навчалась діалоговим практикам

10:50
Молодь Біловодської громади навчалась діалоговим практикам

15 та 16 лютого 2022 року в межах реалізації проєкту «Розширення можливостей осередків молодіжної активності трансформувати конфлікти в Біловодській громаді через використання діалогових практик» молодь з Біловодської громади навчалась у Школі діалогу та примирення «Побудуємо майбутнє разом».

У навчаннях, організованих ГО “Спілка захисту громадянських свобод”, взяли участь молоді люди Біловодської громади, які пройшли конкурсний відбір. Під час навчань учасники отримали знання та навички щодо правил ведення діалогів, аналізу та фасилітації конфліктів, конфліктної превенції, застосування закону про протидію дискримінації тощо.

Також учасники розвинули свої здібності приймати креативні рішення, ґрунтуючись на інтересах учасників переговорів, навчилися розпізнавати різні моделі переговорів і змінювати переговори з нульовим результатом або позиційний торг на модель переговорів за інтересами, отримали знання як використовуючи вміння поєднувати різні інтереси і знаходячи оптимальні рішення для кожної зі сторін надати додаткову цінність в переговорах у довгостроковому періоді, а також розвинули навички безконфліктного спілкування.

Учасники тренінгу досліджували, яким чином з усвідомлених соціальних ролей індивіда формується ідентичність різних соціальних груп і суспільства в цілому. Аналізували який вплив мають негативні стереотипи на процес сприйняття різних соціальних груп та як негативні стереотипи стосовно іншого можуть визначати наші дії та політичні рішення.

За допомогою тренера учасники розбирали поняття «стереотипів» та дійшли висновку, що соціальні та етнічні стереотипи змінюються під впливом зовнішніх (історичних) обставин, хоча цей процес може бути дуже тривалим.

«Ця подія стала можливою за підтримки Державного департаменту США та IREX. Вміст є виключною відповідальністю ГО “Спілка захисту громадянських свобод” і не обов'язково відображає погляди Державного департаменту США та IREX»

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...