Ситуація на Луганщині

14:10
Ситуація на Луганщині

Потужні обстріли Лисичанська. Знищено 13 будинків.

«Лисичанськ – великий за площею населений пункт. І тим легше росіянам кудись влучити, а нашим рятівникам складніше швидко відреагувати. Займання через обстріли відбуваються майже по всій території, а це практично 100 кв. км. Так, минулої ночі сталося потрапляння у два будинки – загасили. Набагато складніша ситуація була вдень, коли полум’я охопило одразу всім будинків. А вже під вечір росіяни влучили ще у три», – зауважив Сергій Гайдай.

Також три будинки зайнялися у Новодружеську, у Сєвєродонецьку – магазин, у Гірському – столярна майстерня та трансформатор, який вже неможливо відремонтувати. Об’єкт повністю знищено – люди будуть без світла та мобільного зв’язку.

Без світла ще 7 тисяч абонентів Луганщини, складна ситуація з газопостачанням, Сєвєродонецьк вчергове без води. Без водопостачання жителі Рубіжного, Попасної, частково Лисичанська, Новодружеська, Привілля тощо.

Наразі електрика відсутня у 39 населених пунктах – 26 повністю та 13 частково. Без світла 98 384 споживачі.

За словами очільника Луганської ВА Сергія Гайдая, на минулому тижні пошкоджень зазнали два магістральних газопроводи на сході України, які неможливо відремонтувати, доки тривають бойові дії. Тому кількість відключених газорозподільних станцій за тиждень на сході збільшилась з 39 до 51. Значна частина ГРС відключена через масові пошкодження газорозподільних мереж обл- та міськгазів.

В лікарні Сєвєродонецька пошкоджені три поверхи, зникли світло і вода. Медичний заклад росіяни обстріляли 27 квітня близько 11:00. Також на території медзакладу пошкоджено котельню та складські приміщення. Після обстрілів в лікарні зникли світло і вода.

Лікарі продовжують надавати допомогу населенню.

За добу на Луганщині загинули чотири людини, поранено ще чотирьох, 10 будинків зруйновано в Попасній, – Сергій Гайдай

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...