Луганщина. Ситуація на окупованій території

09:50
Луганщина. Ситуація на окупованій території

На окупованій Луганщині ввели контроль за переміщенням та дзвінками місцевих

30 квітня на окупованій території Луганської області видали постанову, згідно з якою місцевим заборонено спілкуватися з особами, які знаходяться поза зоною окупації. Для здійснення контролю міліції дозволили перевіряти засоби комунікації та вилучати їх.

Мешканці районів Луганської області, окупованих у 2022 році отримали ще один “подарунок” від “руського міру”. Після введення заборони виїзду чоловікам, пропусків до Луганська, відтворення радянських колгоспів, проблем з мобільним зв'язком, тепер в них відібрали право на вільне спілкування. Окупована Луганщина поступово перетворюється в срср, зразка 1937 року, або в сучасну Північну Корею.

Місцевим заборонили спілкуватися з ріднею, якщо вона не в окупації

Громадянам, на підконтрольних росіянам територіях Луганської області категорично заборонили зв'язок з особами та органами, що залишили цю територію.

Окупанти розпочали пошук неблагонадійних осіб

Керівництво т. зв. лнр дало вказівку провести у районах, контроль над якими вони отримали після 19 лютого 2022 року. Спеціальні заходи щодо контролю за переміщенням осіб, що проживають у зазначених районах, шляхом запровадження контролю за засобами комунікації, надавши “органам МВС ЛНР” право на повний огляд усіх засобів телекомунікації з метою виявлення неблагонадійних осіб.

У громадян будуть вилучати телефони

Цією постановою було надано "органам МВС ЛНР" право контролю за дзвінками та листуванням у месенджерах та соціальних мережах шляхом тимчасового вилучення засобів зв'язку на строк до 30 днів.

Підозрілих громадян будуть затримувати

Окупанти планують особливий контроль за засобами зв'язку та листуванням провести щодо осіб, які мають контакти та зв'язки с з особами, які перебувають поза зазначеними вище районами.

Такі особи можуть бути затримані на строк до 30 діб із перебуванням у спеціально визначених установах.

Як залишити зв'язок з Україною та не потрапити на гачок

Не всім месенджерам та інструментам для зв'язку можна довіряти, особливо, якщо йдеться про чутливі дані, які можуть бути цінними.

Використовуйте сервіси з відкритим вихідним кодом, які розроблені та зареєстровані в надійних демократичних юрисдикціях, як-от ЄС і США:

Месенджери: Signal, Threema

Пошта: ProtonMail, TutaNota

Браузер: Tor

Користуйтесь VPN. VPN шифрує трафік і приховує факт листування, відвідування сайтів, використовуючи віртуальний тунель із сервером-посередником. Вмикається на комп'ютері та смартфоні користувача. VPN корисний, коли ви:

- користуєтеся мережею Wi-Fi без пароля, чужим або публічним WiFi;

- хочете обійти блокування й моніторинг з боку провайдера, держави;

- чи спецслужби;

- потребуєте доступу до ресурсів організації з інтернету.

Безплатні VPN:

psiphon.ca з відкритим вихідним кодом.

Clear VPN — промокод на рік: SAVEUKRAINE.

Користування двома мобільними

Скоріш за все окупанти перевіряти телефони будуть на вулиці. Тому є порада мати у своєму розпорядженні два телефони. Ще краще, якщо один буде кнопковий, а другий смартфон. Смартфоном можна вільно користуватися вдома з використанням вищезазначених порад, а кнопковим користуватися поза межами оселі.

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...