Понад 900 людей отримали допомогу завдяки роботі гуманітарного контакт-центру, підтримуваного ГО «Спілка захистку громадянських свобод» та ПРООН

14:15
Понад 900 людей отримали допомогу завдяки роботі гуманітарного контакт-центру, підтримуваного ГО «Спілка захистку громадянських свобод» та ПРООН

Донецька область, 20 липня 2022 р. – Протягом останніх трьох місяців для мешканців населених пунктів Луганської області працював гуманітарний контакт-центр «Завжди допоможемо». Його робота забезпечувалася завдяки проєкту «Протидія викликам, спричиненим війною в Україні, у м. Сєверодонецьк, Кремінна, Лисичанськ на Луганщині», що впроваджується ГО «Спілка захисту громадянських свобод» за сприяння ПРООН та фінансування ЄС у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру.

«Завдяки проєкту вдалосья налагодити системну допомогу місцевим мешканцям на Луганщині, яка передбачала консультації, допомогу психолога та гуманітарну допомогу найбільш вразливим верствам населення. Попри складні умови, ми змогли забезпечити людей необхідними послугами та допомогти вирішити першочергові проблеми», – зазначає керівник проєкту О. Яценко.

Завдяки його роботі громадяни могли отримати консультації з соціальних питань та допомогу фахового психолога. За час роботи центру до спеціалістів звернулось уже понад 900 осіб, які отримали консультації спеціалістів із питань отримання гуманітарної допомоги, оформлення соціальних виплат, відновлення документів, оформлення статусу ВПО та можливостей евакуації. Нині більшість звернень надходить від ВПО з Луганської області, які виїхали з громад на Луганщині після окупації.

Завдяки роботі з психологами близько 300 мешканців та ВПО з Луганщини отримали допомогу для нормалізації свого емоційного стану, побороли страхи, пов’язані з переїздом, та ознаки депресії.

Проєкт «Протидія викликам, спричиненим війною в Україні, у м. Сєверодонецьк, Кремінна, Лисичанськ на Луганщині» реалізується ГО «Спілка захисту громадянських свобод» за сприяння ПРООН (@UNDPUkraine) у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру (UNRPP)реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Канади, Данії, Німеччини, Японії, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Швеції і Швейцарії.

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...